Finale GCT: Gerco Schröder en London tweede

Finale GCT: Gerco Schröder en London tweede

0 50

Gerco Schröder heeft opnieuw voor een ijzersterke prestatie gezorgd met zijn geweldenaar Eurocommerce London (v. Nabab de Rêve). In de laatste wedstrijd van de Global Champions Tour te Abu Dhabi hielden Schröder en London in twee omlopen en een barrage de teller op nul. Enkel de Oekraïense Katharina Offel deed het verrassend genoeg iets beter. Zij won met Fidji Island (v. For Feeling) de onderlinge strijd in de barrage nipt met acht honderdsten van een seconde. Offel ging er vandoor met 132.000 euro, voor Schröder restte 80.000 euro.

Met het resultaat van Schröder was de koek nog niet op voor de Nederlanders. Harrie Smolders belandde na een zeer sterk optreden op een derde plek. Hij kwam tot één luttele tijdfout in twee omlopen met Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Rêve), de merrie die net als London gefokt is door de Belg Joris De Brabander.

Ook Marc Houtzager maakte deel uit van de winning round (beste achttien). Hij hield met zijn olympische troef Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) de teller op nul in de eerste omloop, maar moest twee springfouten incasseren in de tweede ronde. Het duo kwam uit op plek 11.

Succes was er ook voor Edwina Tops-Alexander. De Australische zette opnieuw de eindstand van de Global Champions Tour op haar naam. De echtgenote van wedstrijdorganisator Jan Tops kreeg met Cevo Itot du Château een balk in de eerste omloop, maar zag haar enige overgebleven concurrent Rolf-Göran Bengtsson met Casall la Silla op dezelfde hindernis in de fout gaan. Beide stonden voorafgaand aan de laatste wedstrijd op 196 punten, de winst van Tops in de eerste wedstrijd liet de balans ten voordele van haar doorslaan.
Ook Gerco Schröder deed nog goede zaken. Hij kwam uit op de zesde plek in de eindstand en verdiende dit jaar ruim 277.000 euro aan prijzengeld.

Tops ging er in Abu Dhabi met de grootste geldprijs van 294.500 euro vandoor. Ze won dit jaar in totaal bijna 582.000 euro en heeft daarmee de grens van 2 miljoen euro prijzengeld sinds de eerste editie van de GCT in 2006 doorbroken. (foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de uitslag.

Vergelijkbare artikelen

Reacties