Film over Nick Skelton en Big Star in de maak?

Film over Nick Skelton en Big Star in de maak?

0 192
Nick Skelton - Big Star World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

Toen Nick Skelton in 2016 werd gekroond tot Olympisch springkampioen met Big Star  (v. Quick Star) , werd er gesproken over een film over zijn fenomenale levensverhaal. Misschien wordt dat nu werkelijkheid. Want Bobby Kraut, de 21-jarige zoon van Nick’s partner Laura Kraut, heeft de taak op zich genomen om het scenario te schrijven. Het is nu wachten op groen licht vanuit Hollywood. 

Sprookje

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een Hollywood-klassieker. Een geliefde combinatie van paard en ruiter die moed en vasthoudendheid vertoonden, een comeback nadat Nick zijn nek brak in een val en daarbij nog het sprookje van Rio toen de 58-jarige het podium beklom om zijn gouden medaille te ontvangen en daarbij een traan wegveegde.

Big Star

“Ik geloof dat wij zeker een goed verhaal hebben, zei Skelton. “En hetzelfde geldt voor Big Star. Hij was geblesseerd, deed twee jaar niet echt mee en de laatste wedstrijd die hij won was de Grand Prix van Aken in 2013. Dus om dan zo terug te komen is ook een goed verhaal. “

Groen licht

Het blijkt dat Bobby Kraut, de 21-jarige scenarioschrijver en zoon van Nick’s partner Laura Kraut, de taak op zich heeft genomen om het scenario te schrijven. Alles wat het nu nodig heeft, is het groene licht van Hollywood om dit epische verhaal mogelijk naar het grote scherm te brengen.

Verhaal

Volgens Skelton toonde ze het script aan de Amerikaanse acteur en filmmaker Robert Duvall, die het las en ‘het echt leuk vond’. Het scenario vertelt het verhaal van de ruiter en eindigt met het zevende Olympische optreden van de recordbrekende ruiter in 2016, waar hij zijn tweede gouden medaille won met de machtige Big Star.

Autobiografie

De autobiografie van de Britste springruiter kwam in 2017 uit.  Hij vertelt in het boek alle ins en outs over zijn sportcarrière die meer dan veertig jaar omvat. Hij schreef zijn verhaal samen Bernadette Hewitt. Skelton won individueel goud met Big Star op de Olympische Spelen in Rio en teamgoud in London in 2012. Hij verscheen nog zes keer aan de start van een Olympische Spelen.

Bron: Horse & Hound / Hoefslag

Foto: DigiShots

 

 

 

 

Reacties