Filion en Four Legends winnen Lichte Tour: “Dan denkt hij, oh dit...

Filion en Four Legends winnen Lichte Tour: “Dan denkt hij, oh dit is simpel”

0 1317
Marieke van der Putten - Four Legends KS Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Dominique Filion blijft met WINTERS Four Legends KS (v. Wynton) scoren. Gisteren wonnen ze de Lichte Tour op de subtop wedstrijd in Asperen. Met een percentage van 70,44% bleven ze de concurrentie ruim 4% voor.

Benauwd

Filion vertelt: “Ik was wel heel erg tevreden. Ik moet wel zeggen dat het erg benauwd was. Het zou een warme dag worden, maar het bleef regenen. Dus dat is altijd toch net wat anders voor die paarden. Toch vond ik dat hij een hele mooie proef liep. Ik was zelf nog nooit in Asperen geweest dus wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik was bang dat de baan onder water zou staan, maar ze lagen er perfect bij.”

Goed begin

Filion liet een nette proef zien, die werd beloond met hoge cijfers. “Het was wel grappig, want ik kreeg een 9 voor het binnenkomen. Dus dat is dan een lekker begin. Daarnaast had ik een hele goede pirouette. Toch was er wel een klein dingetje. Bij de laatste wissel van de serie werd hij iets te enthousiast, het was net geen bokje, maar hij had wel wat mooier gekund,” vertelt de amazone lachend.

Niet vervelend

Het fijne van dit paard is dat hij heel stabiel is. Hij dekt ongeveer twee dagen per week, maar je merkt er eigenlijk niks van op zo’n wedstrijd. Terwijl er genoeg merries rondlopen. Hij wordt gewoon niet vervelend, dus dat is wel heel fijn. Op de dagen dat hij dekt heeft hij meestal wel vrij. Dan komt hij er wel uit, maar met rijden doen we gewoon rustig aan. Het kost toch veel energie voor zo’n paard.

Simpel

Filion wisselt de Prix St. George en Inter I proeven af. “De Inter I proeven zijn zwaarder, maar omdat ik nog niet zo heel lang met hem bezig ben wil ik eerst de Lichte Tour perfect voor elkaar hebben. Ik ben stiekem thuis al wel een beetje aan het oefenen op de een-ers en af en toe de piaffe. Ik vind sowieso wel dat het goed is om af en toe wat zwaardere oefeningen erbij te pakken. Heel simpel gezegd, dan wordt de rest meteen een stukje makkelijker want dan denkt hij ‘oh dat is heel simpel’ als ik weer iets uit de Prix vraag. Dus Ik zie dat hij er aanleg voor heeft, maar het is niet dat ik volgende week Grand Prix start.” Besluit de vrolijke amazone.

Zie ook: Dominique Filion: “We gaan zien wat de toekomst brengt”

Tekst: Elaine Duurham

Foto: DigiShots

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

 

Reacties