Fiene van de Zomerdijk voorlopig kroon via locatiekeuring bij Stal de Mersken

Fiene van de Zomerdijk voorlopig kroon via locatiekeuring bij Stal de Mersken

fries

Vanwege het Coronavirus vindt er dit jaar geen Centrale Keuring van het KFPS plaats. Daardoor kreeg de locatiekeuring bij Stal de Mersken vrijdag 5 juni de primeur van de eerste voorlopige Kroonmerrie van 2020.

Het voorlopige Kroonpredicaat werd door juryleden Harrie Draaijer en Corrie Terpstra toegewezen aan de eerste premie Stermerrie Fiene van de Zomerdijk (v. Thorben 466). De merrie van Henk Smit liet zich zowel in de ochtendronde als in de middagronde sterk zien. Ze had veel Friese opdruk, een goede stap en veel lossigheid en gedragenheid in haar draf.

Eerste premie ster

32 paarden kwamen op vrijdag tijdens de locatiekeuring in de baan. Voor het eerst konden eigenaren tijdens een locatiekeuring aan de kant meekijken. Vrijdag werden er in totaal 13 sterren uitgedeeld. Hierbij kregen vier driejarige merries een Ster eerste premie. Zeven andere driejarigen kregen een Ster tweede premie. Ten slotte kreeg één hengst een Ster en één vierjarige merrie werd voorlopig Ster.

Franka naar eerste premie

Bij de Kroonmerries liep Franka fan ‘e Sjongedyk Sport AA Kroon (v. Gjalt 426) naar een eerste premie. Hierbij had ze veel uitstraling en oprichting in haar draf. De merrie is gefokt door J. de Witte en in eigendom van de familie Poppeliers. Aan het eind van de dag kwam Franka nog terug in de baan voor promotie naar Model. Daarvoor kwam ze echter net wat tekort in Luxe, aldus Harrie Draaijer. “Een goede merrie, maar geen model”, stelt hij.

Klik hier door naar de volledige uitslag van de Locatiekeuring vrijdag 5 juni Stal de Mersken.

Bron: Phryso

Foto: Shutterstock

Reacties