Femmie en Berber van Amen voorlopig kroon

Femmie en Berber van Amen voorlopig kroon

0 51
fries paard

Tijdens de locatiekeuring op dinsdag 18 augustus werden twee merries Voorlopig Kroon. Femmie (v. Alwin 469) en Stermerrie Berber van Amen (v. Tsjalle 454) verdienden het voorlopige predicaat.

Aansprekende uitstraling

De driejarige Femmie kreeg ‘s ochtends bij Stal Sibma met haar zeer aansprekende uitstraling, mooie ras en goede bouw een eerste premie. In de tweede ronde wist de merrie haar kordate stap met veel lengte en haar draf met goede techniek nogmaals te showen. Juryleden Harrie Draaijer en Piet Bergsma gaven haar het Voorlopig Kroonpredicaat.

Goede draf

De tweede Voorlopig Kroonmerrie kwam van de locatiekeuring bij Stal Mellema. De vierjarige Stermerrie Berber, overtuigde door veel kwaliteit in ras, bouw en beenwerk. Ze kreeg een eerste premie van Louise Hompe, die samen met Piet Bergsma de middagkeuring op zich had genomen. “Ze valt op met een hele goede draf, een natuurlijke manier van lopen en een heel krachtig gebruik van het achterbeen.” Kroon kon Berber nog niet worden. Daarvoor zal ongetwijfeld een test volgen.

Eerste premie

Bij Stal Sibma viel er nog een eerste premie. Die was voor de soepel dravende Fimke fan Panhuys (v. Markus 491). De driejarige Fimke ging met veel zelfhouding, techniek en balans door de baan en waardeerde zich vooral in haar beweging op. Voor een verdere promotie mocht ze meer rasuitstraling hebben.

Bron: Phryso

Foto: Remco Veurink

Reacties