Femke de Laat: “Ik kon het niet geloven”

Femke de Laat: “Ik kon het niet geloven”

Femke de Laat & Kind Pleasure - Foto: Wilma Frentz

Femke de Laat mag Nederland vertegenwoordigen op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. Ze is aangewezen bij de vijfjarigen met Kind Pleasure (v. Governor).

Droom

De Laat vertelt “Het is nog een beetje onwerkelijk en moet nog even landen. Ik stond helemaal te shaken toen ik de e-mail las. Ik kon het niet geloven, het is al zo lang een droom om daar te mogen rijden en nu komt hij uit.”

Leerzaam

Afgelopen donderdag moesten de combinaties eerst een proef rijden en daarna kregen ze een training van het jurykorps. De amazone vertelt “De proef ging ook echt heel goed, er ging niks mis. De training daarna was ook erg leerzaam. Hij pakte het heel goed op wat de commissie wilde zien. Ik had het niet verwacht om erbij te zitten. Er zijn zoveel hele goede paarden en om daar bij te komen moest het ook wel heel goed gaan.”

Kon niet beter

“Kind Pleasure heeft heel veel techniek in de draf maar hij mag daar nog net wat meer rust in krijgen. Het beeld wordt dan nog meer gedragen. Het voelde heel fijn in de proef maar het kan altijd nog beter. Het uitstrekken had beter gekund en de keertwendingen mochten meer op de plek. Maar ik had wel een heel goed gevoel over onze proef. Toen ik klaar was dacht ik volgens mij had het niet beter gekund. Dit was het beste wat we konden laten zien” vertelt de Laat.

Afwachten

Van 9 tot 13 december vind het WK plaats in het Duitse Verden. Over haar weg daar naar toe vertelt de amazone “Ik blijf hem trainen zoals ik al deed. Met de tips van donderdag ga ik aan de slag en we gaan de Pavo Cup nog rijden. Ook omdat hij dan nog in de ring komt. We hebben nog een WK training op vijf november en we blijven lessen bij Edward (Gal, red.). Ik ga niet teveel andere dingen doen. Het blijft natuurlijk ook afwachten of het door kan gaan, dat is misschien nog wel het spannendste.”  (MK)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Wilma Frentz

Reacties