Femke Beljons Zoraïda uit de sport

Femke Beljons Zoraïda uit de sport

De Grand-Prix-merrie Zoraïda van Femke Beljon wordt teruggetrokken uit de sport, zo berichtte de amazone gisteren via Facebook.

‘Helaas hebben we moeten besluiten om onze topmerrie Zoraïda uit de sport te halen. Haar lichaam kon het na het ongeluk op de keuring in juli 2017 niet meer aan om weer terug te komen op Grand Prix niveau. We hebben alles geprobeerd, maar het mocht niet meer baten’, schrijft Beljon.

Peesblessure

Het ongeluk waarnaar wordt verwezen vond plaats op de centrale merriekeuring van Overijssel, in Geesteren. Daar werd Zoraïda keur verklaard, maar toen ze een lintje kreeg raakte ze los en liep ze tegen een geparkeerde shovel aan. Destijds leken de verwondingen, op één diepe snee na, nog oppervlakkig, maar de merrie bleek toch een peesblessure te hebben opgelopen.

Veulens

Omdat Zoraïda enkele maanden nodig zou hebben om te herstellen besloot Beljon de merrie te laten dekken.  Nu besloten is dat de Painted Black-dochter niet meer ingezet zal worden voor de sport, laat haar amazone weten dat ze van haar vervroegd pensioen mag gaan genieten en hopelijk nog een aantal mooie en gezonde veulens mag brengen.

Helaas hebben we moeten besluiten om onze topmerrie Zoraïda uit de sport te halen. Haar lichaam kon het na het ongeluk…

Geplaatst door Femke Beljon op donderdag 8 maart 2018

Bron: Facebook
Foto: DigiShots

Reacties