Femke Beljon verliest drachtige Lichte-Tour-merrie Annelin Texel

Femke Beljon verliest drachtige Lichte-Tour-merrie Annelin Texel

Femke Beljon
Femke Beljon - Uphill VHO Trofee 2017 KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Femke Beljon heeft haar 14-jarige merrie Annelin Texel (v. Painted Black) na een ongeluk op de wei moeten laten inslapen.  Annelin Texel was 5 maanden drachtig van Toto jr.

”We zijn nog naar de Lingenhoeve gereden om te proberen alles voor haar te doen, maar het was hopeloos,” vertelt Beljon. “Inslapen was de enige reële optie.”

Annelin kwam zo’n drie jaar geleden via Wim en Eva van der Linde bij Beljon op stal. In het voorjaar klasseerde de combinatie zich voor de Lichte Tour.

Vlot drachtig

“Annelin had drie jaar niets gedaan maar was verder goed in orde,” gaat de amazone veder. “Nadat ik met haar aan de slag ben gegaan hebben we succesvol op concoursen gereden, ik heb haar tot en met Lichte Tour uit kunnen brengen. Daarna zat haar sportcarrière er op, ze had alle mogelijke predicaten en ze werd vlot drachtig. Ze was helemaal in haar element met haar maatje op de wei, wat keken we uit naar haar veulen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Het is keihard, maar we moeten verder zonder haar”.

Het overlijden van Annelin is een nieuwe tegenslag voor Beljon, die vorig jaar in korte tijd afscheid moest nemen van drie van haar paarden. “Het is zo verschrikkelijk zuur, we zijn er kapot van.”

Bron: femkebeljon.nl / Hoefslag

Foto: archief Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties