FEI: ‘Wellicht wedstrijden mogelijk vanaf midden april’

FEI: ‘Wellicht wedstrijden mogelijk vanaf midden april’

dressuur subtop NOC*NSF

De FEI Veterinary Epidemiology Working Group heeft op 25 maart de tweede van haar wekelijkse bijeenkomsten gehouden, met als belangrijkste aandachtspunt het afstemmen van de Return To Competition protocollen die een veilige hervatting van de internationale sport op het Europese vasteland mogelijk moeten maken na de EHV1-uitbraak die is ontstaan in Valencia, Spanje.

PCR-test

Een mededeling van de FEI over de vergadering klinkt als volgt: “De groep heeft de vereiste bioveiligheidsmaatregelen opnieuw bekeken, met bijzondere aandacht voor PCR-tests, onderzoek bij aankomst, stallen en temperatuurbewaking.

Hervatting van de competitie

De groep was het erover eens dat er momenteel geen aanwijzingen zijn dat het onveilig zou zijn om de internationale competitie op het Europese vasteland zoals gepland op 12 april te hervatten, mits de verplichte verscherpte preventieve maatregelen worden uitgevoerd. De groep zal de ontwikkeling van de uitbraken echter dagelijks blijven volgen. De uitbraak lijkt volgens de informatie van de nationale bonden goed onder controle te zijn. Het aantal gemelde gevallen lijkt af te nemen en er zijn de afgelopen week geen meldingen geweest.

Financiële steun

De groep werd meegedeeld dat de FEI financiële steun zal verlenen voor de lopende wetenschappelijke werkzaamheden rond de laboratoriumanalyse van positieve monsters voor gentypering. Er worden plannen opgesteld voor het verzamelen van gegevens met het oog op verder onderzoek naar de uitbraken. Voorts werd overeengekomen gegevens te verzamelen om na te gaan of verplichte vaccinatie de EHV-uitbraken in Frankrijk heeft verminderd.

Aanvullende ondersteuning

Dr. Anne Courouce, specialist op het gebied van interne geneesmiddelen, die door de Franse nationale federatie was aangesteld om de veterinaire werkzaamheden in Valencia te ondersteunen, ondersteunt de groep nu met haar expertise.

De volgende vergadering van de groep is gepland voor 30 maart 2021.”

Bron: Equnews

Foto: Remco Veurink

Reacties