FEI test korte Grand Prix-proeven tijdens besloten testdag in Warendorf

FEI test korte Grand Prix-proeven tijdens besloten testdag in Warendorf

Korte Grand Prix-proeven
Isabell Werth - Weihegold Old Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

De FEI blijft bezig met zoeken naar een werkbare, korte versie van de Grand Prix-proeven die de hogere dressuursport populairder moet maken onder een breder publiek.

Besloten testdag

De FEI heeft maandag 9 september op het National Equestrian Centre in Warendorf, een proefdag gehouden waarbij de nieuwe kortere versies van de Grand Prix- proeven zijn verreden. Dit gebeurde achter gesloten deuren en is niet voor publiek toegankelijk geweest. Bij de proef waren een selecte groep van aandeelhouders aanwezig. Inclusief ruiters, juryleden, wedstrijdorganisatoren en een aantal vertegenwoordigers van de FEI.

Experts

Meerder proeven zijn onder de loep genomen. Deze zijn gepresenteerd te paard en te voet, om te kijken welke bewegingen en lijnen het beste werken. De FEI schakelde de hulp in van experts Isabell Werth en Huburtus Schmidt en Monica Theodorescu. Drie testruiters zijn uitgenodigd voor deze speciale bijeenkomst; Marcus Hermen, Bianca Nowag en Claire-Louise Averkorn. Meerdere versies van een Grand Prix-proef, zoals: de Inter A en B, de Grand Prix-proef voor paarden en de proeven voor de Children zijn onder de loep genomen.

Impressies en bevindingen

Frank Kemperman, voorzitter van het FEI Dressuur Comité heeft een korte verklaring afgelegd tegenover de Duitse FN. De federatie heeft op zijn beurt een persbericht naar buiten gebracht over het evenement. Kemperman zei: “We hadden goede omstandigheden hier. We uiten onze dank aan alle deelnemers. Het was zeer interessant en we hebben veel impressies en bevindingen kunnen verzamelen. We bespreken deze binnen het comité.”

Onvoldoende flow

In oktober 2018 verraste de FEI iedereen toen de federatie aangekondigde dat de verkortte Grand Prix-proeven zouden werden getest tijdens de CDI-W World Cup qualifier. Ruiters verwierpen deze proef naderhand, omdat de flow van beweging naar beweging onvoldoende was.

Korte Grand Prix-proeven voor breder publiek

De FEI steunt het idee achter aan verkorte Grand Prix proef omdat ze hopen op een “vlotte en interessante wedstrijd op de eerste dag, blijvende betrokkenheid van het publiek en het blootleggen van de eerste emoties door middel van een direct interview van de ruiters welke nog op het paard zitten aan het einde van een proef.”

Bron: Eurodressage

Foto: Digishots

Reacties