FEI schorst nationale federatie van de VAE voor overtredingen van de regels

FEI schorst nationale federatie van de VAE voor overtredingen van de regels

0 259
endurance
foto: Remco Veurink

Het FEI-bestuur heeft de Nationale Federatie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) geschorst na een onderzoek rond meerdere omstandigheden. Het National Endurance Event in januari en de Sheikh Mohammed Cup en The President’s Cup in feburari 2020 overschreden allemaal het toegestane quotum voor nationale evenementen.

Volgens artikel 101 van het algemeen reglement van de FEI moeten nationale evenementen beperkt zijn tot niet meer dan vier nationale federaties en/of niet meer dan vijftien buitenlandse atleten. Uit dit onderzoek, onder leiding van Bird & Bird LLP, bleek dat er in totaal 93 atleten uit 24 verschillende Nationale Federaties deelnamen aan de Sheikh Mohammed Cup. 88 atleten van 21 verschillende NF’s deden mee aan The President’s Cup.

Besluit

Het bestuur van de FEI laat nu weten dat de federatie de regels heeft overtreden. In het geval van de Sheikh Mohammed Cup werden de overtredingen als opzettelijk beschouwd, en in het geval van de President’s Cup werden de overtredingen op zijn minst als nalatig beschouwd. De VAE heeft op dit moment een volledige schorsing van alle activiteiten tot en met 31 december 2020. Daarnaast mogen ze tot 31 maart 2021 geen Endurance-activiteiten meer organiseren.

Financiële sanctie

Het bestuur legt ook een financiële sanctie op aan de organisatoren, waarbij ze een percentage van het prijzengeld moesten betalen. 50% voor de Sheikh Mohammed Cup en 10% voor The President’s Cup. Het bestuur besloot ook dat de UAE NF de juridische kosten van de FEI moet betalen. De schorsingen blijven van kracht totdat alles is betaald aan de FEI.

Bron: Persbericht FEI

Foto: Remco Veurink

Reacties