FEI roept GLOCK’s Toto Jr. uit tot Paard van de Maand

FEI roept GLOCK’s Toto Jr. uit tot Paard van de Maand

Edward Gal - GLOCK's Toto Jr NK Dressuur 2020
Edward Gal - GLOCK's Toto Jr NK Dressuur 2020 © DigiShots

Deze maand zet de FEI GLOCK’s Toto Jr in de kijker, als ‘Paard van de Maand‘.  Daar zijn ze ervan overtuigd dat hij klaar is om de fakkel van zijn vader, de inmiddels legendarische Totilas over te nemen.

Dat Toto Jr. Paard van de Maand is, is niet echt een verrassing. De hengst werd recent Nederlands kampioen in Ermelo, onder het zadel van Edward Gal. Gal en de negenjarige Totilas-zoon zetten in de Special een score van 80,68% neer. De dag erna behaalde de combinatie een fantastische score van 86,15% in de freestyle. En wat extra mooi was: dat ze reden dezelfde kür als die die Gal en Totilas drie gouden medailles opleverde op de Wereldruiterspelen in 2010.

‘Beter dan z’n vader’

Het kost veel tijd om een paard tot op Grand Prix-niveau te krijgen. Voor Edward Gal was het rijden van dezelfde kür, exact tien later én met een zoon van Totilas, een belangrijk moment. Gal vertelde: ‘Toen Toto Jr. drie jaar oud was, wist ik al dat hij het enige paard was dat ooit de kür van Totilas aan zou kunnen. Ik heb er zeven jaar op gewacht. En het is een risico om het te zeggen, maar ik heb het gevoel dat GLOCK’s Toto Jr. wel eens beter zou kunnen worden dan z’n vader.’

700 nakomelingen

Toto Jr. is een van de eerste nakomelingen van Totilas, en meteen ook de best presterende. Toen de Hannoveranerhengst zijn deklicentie kreeg in Verden, kocht het GLOCK Horse Performance Centre hem op de veiling voor 100.000 euro. Toto Jr. is ook KWPN-goedgekeurd en heeft intussen zelf al zo’n 700 nakomelingen.

Het is nu uitkijken naar zijn internationale debuut in 2021. Als de bijna tienjarige hengst dan ook indruk maakt, zal hij zeker in aanmerking komen voor het Nederlandse Olympische team.

Bron: FEI

Foto: DigiShots

Reacties