FEI richt Covid-19-hulpfonds op

FEI richt Covid-19-hulpfonds op

0 108
Hamburg
Harrie Smolders - Don VHP Z N.O.P. FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots - Jon Stroud Media

De FEI heeft een hulpfonds opgericht om nationale federaties een hart onder de riem te steken. De financiering van het FEI Solidarity gaat naar meer dan 40 projecten in 23 landen. Dit zegt de FEI in een verklaring.

Het doel hiervan is om de ruiteractiviteit op maneges en scholen te stimuleren. Met name de verzorging en het onderhoud van paarden. In totaal komen 105 van de 137 nationale federaties in aanmerking voor steun uit het opgericht Covid-19-hulpfonds.

Hard getroffen

“De pandemie heeft wereldwijd een verwoestende impact gehad en een groot nadelig effect op de hippische wereld in het algemeen, maar sommige landen, vooral die met minder economische middelen om mee te beginnen, zijn bijzonder hard getroffen”, aldus Ingmar De Vos, FEI-voorzitter en voorzitter van FEI Solidariteitscommissie.

Hij vervolgt: “Het Covid-19 Relief Fund zal een financieel steuntje in de rug geven om de hippische activiteiten in deze landen in stand te houden. We hopen dat het deze gemeenschappen in staat zal stellen om de huidige economische moeilijkheden die door de pandemie worden veroorzaakt het hoofd te bieden”.

€2,8 miljoen

De FEI heeft al ongeveer €2,8 miljoen aan ontwikkelingsfinanciering toegekend, waarvan een derde voor Covid-19-hulp, aan 23 nationale federaties.

Bron: Dressage-news

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties