FEI-proeven aangepast per 2020

FEI-proeven aangepast per 2020

Olympische Spelen
Foto: Remco Veurink

De FEI laat weten een aantal FEI-proeven per 1 januari 2020 te hebben aangepast. Het gaat vaak om kleine wijzigingen. In de Intermédiaire II is wel een opvallende wijziging te zien.

Ongewijzigd

De proeven voor de pony’s, junioren en young riders blijven gelijk, net als de Grand Prix Special en de Prix St. Georges. De Grand Prix blijft inhoudelijk ook gelijk, alleen is de tijd van 5 minuten en 45 seconden aangepast naar 6,5 minuut. Ook de Prix St. Georges blijft inhoudelijk gelijk.

Middengalop

In de Intermédiaire A wordt de eerste piaffe volgend jaar niet meer uit stap gereden, maar vanuit de passage. In de Intermédiaire II is de middengalop over de diagonaal toegevoegd met een vliegende wissel op X.

‘Liever kleine zig-zag’

De Hoefslag sprak met twee amazones die op dat niveau rijden, over wat zij vinden van deze wijziging voor de Inter II.
Dominique Filion reageert: “Eerlijk gezegd vind ik het niks. Ik zie het nut er niet van in en voor de Grand Prix heb je het ook niet nodig. Het zal ook geen mooie oefening zijn om naar te kijken. Zelf vind ik de overstap van de Inter II naar de Grand Prix best groot. Als ze de Inter II dan moelijker willen maken, had ik liever gezien dat ze er een soort kleine zig-zag in hadden gedaan, want die is in de Grand Prix echt moeilijk.”

‘Geen meerwaarde’

Ook Lynne Maas gaf haar mening: “Ik zie er ook niet echt de meerwaarde van, maar ik vind het ook niet echt een probleem. Ook bij hete paarden niet. Als een heet paard niet echt van achteren naar voren is, dan krijg je juist problemen met ontploffingsgevaar.”

De FEI heeft verder ook een nieuwe Grand Prix-proef uitgeschreven voor jonge paarden, van acht tot tien jaar, die alleen nationaal verreden mag worden.

Bekijk hier alle FEI-proeven.

Bron: De Hoefslag/FEI

Reacties