FEI ontzoekt Pavicic’s claim over oneerlijke juryering

FEI ontzoekt Pavicic’s claim over oneerlijke juryering

dressuur
foto: Shutterstock

De Canadese dressuuramazone Karen Pavicic was in beroep gegaan bij de Canadese Sportbond en de FEI, omdat zij het niet eens was met de beslissing van het Canadees Olympische Comité en Canadese federatie die Belinda Trussell met Anton en Megan Lane met Carvella afvaardigden richting Rio. Pavicic werd op de reservebank gezet met haar Don Daiquiri. De amazone was van mening dat zij afgevaardigd had moeten worden, omdat er tijdens een kwalificatiewedstrijd in Cedar Valley, Ontario, Canada op bevooroordeelde wijze was gejureerd.

Wereldranglijst

Haar claim om alsnog afgevaardigd te worden werd afgewezen. Hoewel de sportbond het beroep afwees heeft de FEI de zaak wel verder opgepakt. Pavicic claimde dat Lane in Ontario zodanig hoog werd gescoord dat ze in de wereldrangrijst steeg naar een 87ste plaats, terwijl Pavicic zelf op plaats 89 stond. Doordat Lane op plaats 87 stond werd zij en niet Pavicic voor Rio-deelname aangewezen. Voor Pavivic was de wedstrijd te ver van huis om mee te kunnen doen.

Een eerste onderzoek door de FEI toonde aan dat er te weinig aanleiding was gevonden om de resultaten te schrappen of aan te passen. Het FEI-dressuur comité heeft aan het hoofdkantoor verzocht om de zaak wel verder zorgvuldig te onderzoeken en daarbij eventuele andere klachten en beschuldigingen mee te nemen in dit onderzoek.

Bron: Horseandhound / Hoefslag

Foto: Shutterstock

banner-website

Vergelijkbare artikelen

Reacties