FEI Nations Cup | Ierland wint Nations Cup én ticket naar Tokio

FEI Nations Cup | Ierland wint Nations Cup én ticket naar Tokio

Cian O' Connor - PSG Final FEI Jumping Nations Cup Final 2019 © DigiShots

De FEI Jumping Nations Cup™ Final is afgelopen. Italië, Ierland, België, Frankrijk, Zweden, Colombia Duitsland en Zwitserland plaatsten zich voor het spektakelstuk dat vanmiddag plaatsvond in Barcelona. Het was een spannende ontknoping die uiteindelijk werd beslist door de laatste ruiter. Uiteindelijk mag het team van Ierland zich winnaar noemen. België eindigt op een tweede plek gevolgd door Zweden.

Eerste helft

In de eerste helft van de finale kwamen de eerste twee ruiters van elk land aan start. Na 16 starts stonden Italië, Ierland en België allemaal op 0 strafpunten. Gevolgd door Frankrijk, Zweden en Colombia met 4 punten op de teller. Duitsland stond op de zevende plek met 8 strafpunten en Colombia sluit de rij met een strafpunten aantal van 9. 

Tokio Ticket

Na de rit van de derde colombiaanse ruiter die zijn parcours afsloot met 12 strafpunten was het definitief het team van Ierland dat zeker is van een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Beslissende ronde

Na een foutloze rit van Cian O’ Connor en de pas 9-jarige PSG Final was het volledig aan de belgen welk team er met het teamgoud naar huis gaat. Ierland ging op dat moment aan de leiding met één tijdfout. Net als bij het Longines FEI Europese Kampioenschap Springen is de finale beslist door Gregory Wathelet en zijn schimmel MJT Nevados S. 

Weigering

MJT Nevados S  en Wathelet reden een rit uit het boekje tot aan de een na laatste hindernis. Maar de schimmel weigerde en zo werd de combinatie het wegstreepresultaat met 11 strafounten. Mooie rondes van Paul O’Shea, Cian O’Connor en Darragh Kenny, de laatste met slechts 1 tijdstraf, laten Team Ierland de 4-punts rit van Peter Moloney verwerpen om op slechts 1 punt te eindigen voor de prestigieuze overwinning van de FEI Jumping Nations Cup™.

België eindigt met vier strafpunten op een tweede plek en het brons is daarna voor Zweden met 12 strafpunten. 

Bonus

De bonus van 100.000 euro voor de dubbel foutloze ronde wordt verdeeld onder de Belg Olivier Philippaerts en Duitser Daniel Deusser. 

Zie ook: Nations Cup Finale I Oranje springruiters missen finaleronde

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties