FEI hoopt dat internationale wedstrijdsport weer opstart

FEI hoopt dat internationale wedstrijdsport weer opstart

0 210
Medaille
Foto: Remco Veurink

De FEI laat weten dat ze hoopt de internationale wedstrijdsport weer te hervatten. Om deze reden hebben ze een beleid opgesteld, die organisatoren van de evenementen moet helpen de sport veilig weer op te starten.

Vanaf 1 juli

Via het beleid hoopt de FEI dat het vanaf 1 juli weer mogelijk is om internationale wedstrijden te organiseren. Op deze manier wil de organisatie het risico op verdere verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk beperken, maar wel de sport door laten gaan.

Richtlijnen en risicoanalyse

Dr Mark Hart ontwierp het beleid samen met het hoofdkantoor van de FEI. Nationale federaties en organisatoren moeten een risicoanalyse naar de FEI sturen. Deze beoordeelt dan of het evenement doorgang vindt. Daarnaast bevat het beleid richtlijnen voor algemene zaken zoals het houden van afstand en andere gezondheidsregels. Deze richtlijnen worden nageleefd in combinatie met de regels die in het land van het te houden evenement gelden.

Nieuwe normaal

“Het Coronavirus zorgt voor een enorme verstoring in de FEI kalender en heeft daarmee een grote impact op de paardensport”, stelt Dr. Mark Hart. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Deze pandemie zal voor minimaal 12-24 maanden bij ons zijn. Daarom moeten we ons aanpassen naar het ‘nieuwe normaal’, terwijl we wel verder gaan. De FEI assisteert via deze weg organisaties om de sport weer op te pakken.”

Bron: Persbericht FEI

Foto: Remco Veurink

Reacties