FEI dierenarts Ruud van der Linde overleden na val met paard

FEI dierenarts Ruud van der Linde overleden na val met paard

0 23677
Dierenarts en paardenfokker Ruud van der Linde overleed zondag na een ongeluk met zijn paard. Tijdens een buitenrit is het paard gaan steigeren, en vervolgens achterover op het slachtoffer gevallen. Dit vertelt de beheerder van nabijgelegen manege De Wijsthoeve aan het Brabants Dagblad. “Dit is verschrikkelijk.”

Meerdere paarden

Van der Linde reed al jaren paard. Ook had hij een dierenkliniek, gespecialiseerd in paarden, in Heesch. Op De Wijsthoeve stonden meerdere paarden gestald. “Het was zijn eigen paard, waarop hij net een uur in het bos had gereden”, zegt de beheerder van De Wijsthoeve. Het ongeluk gebeurde vanmorgen rond 11.30 uur. De toestand van het paard is niet vermeld en daarom dus onbekend.

Omstanders

“Het paard is op hem terechtgekomen,” gaat de beheerder verder. “Omstanders hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat hielp niet meer. We vinden het verschrikkelijk wat er gebeurd is. Hij reed al lang paard en had er meer bij ons staan.” De hulpdiensten kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De hulp mocht echter niet baten.

FEI Dierenarts

Van der Linde was al sinds 1976 werkzaam als dierenarts in Heesch. Hier werkte hij bij Paardenkliniek de Hooge Wijst. Ook was hij FEI dierenarts op meerdere grote concoursen zoals Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en Hickstead (Engeland). Als gastdocent bij de Faculteit voor diergeneeskunde in Utrecht en Helicon Opleidingen gaf hij zijn kennis door. Ook was hij 26 jaar lang dierenarts bij Cacalerie Ere Escorte. Bovendien was hij op veel kleinere evenementen dierenarts, zoals o.a. “De Metworstrennen” in Boxmeer.

Bron: Brabants Dagblad

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties