FEI cancelt The Dutch Masters en alle FEI wedstrijden in tien landen

FEI cancelt The Dutch Masters en alle FEI wedstrijden in tien landen

Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P.
Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P. The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

De FEI heeft bijna alle internationale evenementen in tien Europese landen gecanceld om verdere verspreiding van het Rhinopneumonie virus tegen te gaan. Dit tot en met 28 maart.

Uitbraak Valencia

Ruim een week geleden was een enorme uitbraak van het Rhinopneumonie virus op het internationale concours van Valencia. De situatie daar is nog steeds schrijnend. De FEI hoopt op deze manier verdere verspreiding tegen te gaan.

Weer streep door Dutch Masters

The Dutch Masters, oftewel Indoor Brabant, werd vorig jaar afgelast door de Corona. De ruiters en paarden waren toen al aanwezig. Dit jaar zou het evenement van 12 tot en met 14 maart plaatsvinden in hele kleine vorm met alleen de wereldbekerwedstrijd dressuur en een aantal springrubrieken, maar zonder publiek. Nu komt er dus weer op de valreep een streep door The Dutch Masters.

Uitzondering

De FEI heeft als enige uitzondering de meer weken durende evenementen -de zogenaamde Tours-  die op dit moment al begonnen zijn, en waar alle paarden dus aanwezig zijn. Deze mogen wel doorgaan. Dit is mede zo besloten om te voorkomen dat heel veel paarden tegelijk verplaats worden.

Protocol

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een protocol om alle paarden die al op een evenement in Europa gestald zijn weer naar hun thuisbasis te krijgen. Er zitten momenteel verschillende Nederlandse ruiters met hun paarden op evenementen in onder meer Spanje, Portugal en Italië.

Bron: FEI/ KNHS

Reacties