FEI-deal geeft boost aan paardensport in China

FEI-deal geeft boost aan paardensport in China

0 137
Tian, China
De Chinese ruiter Alex Hua Tian en Don Geniro, hier op de Olympische Spelen in 2016 (foto: Remco Veurink)

De paardensport in China wordt alsmaar populairder. Afgelopen week was de Chinese ruiter Alex Hua Tian bijvoorbeeld nog actief op Military Boekelo. De FEI heeft nu een partnerschap afgesloten, die de paardensport in China een enorme boost moet geven.

Enorme groei voor Chinese paardensport

De FEI heeft een deal gesloten met China National Sports International (CNSI), een sport- en entertainmentbedrijf dat zich specialiseert in de Chinese paardensport. CNSI is nu de officiële zakenpartner van de FEI in China. De twee organisaties willen dat paardensport tegen 2018 op grote schaal aanwezig is in e-sport, e-commerce en op sociale media.
 

De beslissing van de FEI om op China te focussen, is te danken aan de groeiende populariteit van paardensport in de tweede grootste wereldeconomie. Experts voorspellen dat de paardenindustrie, die nu al heel wat geld doet rollen in China, een enorme groei zal kennen. Ook de Chinese overheid voert al een nationale strategie om meer mensen te doen sporten.

Omzet neemt exponentieel toe

Op dit moment zijn er 400.000 mensen actief in de paardensport in China. Een op duizend rijdt regelmatig, en de paardensport stelt 300.000 mensen te werk.

De sportindustrie in China ontwikkelt zich snel. Volgens een rapport van de Bank of China International, was de sportindustrie goed voor zo’n 1,5 biljoen yuan (zo’n 192 miljard euro) omzet in 2016. In 2020 zou dat bedrag verdubbeld kunnen worden, en in 2025 zou die omzet 5 biljoen yuan (640 miljard euro) kunnen zijn.

‘The sky is the limit in China’

‘De interesse in paardensport neemt heel snel toe in China,’ zegt FEI-voorzitter Ingmar De Vos. ‘The sky is the limit, en door samen te werken met CNSI kunnen we de Chinese fans voorzien van relevante informatie via verschillende kanalen.’

Zhang Baosheng van CNSI zegt dat er in China veel mogelijkheden zijn voor de FEI. ‘Wij zijn sterk in het aanbieden van informatie aan Chinese sportfans. Door samen te werken met de FEI kunnen we die fans spannende en geavanceerde informatie over paardensport geven. Dat zal nog meer interesse in paardensport opleveren!’

Bron: Horsetalk

Foto: Remco Veurink

 

Reacties