FEI beloont vier juryleden met vijsterrenstatus

FEI beloont vier juryleden met vijsterrenstatus

Ulrike Nivelle judge from Germany Jumping Indoor Maastricht 2015 © DigiShots

De FEI heeft gisteren weer vier juryleden een vijfsterrenstatus toegeschreven. De upgrade geldt voor de Duitse Ulrike Nivelle, Zweedse Lars Anderson, Deense Kurt Christensen en voor Peter Storr uit Groot-Brittannië. Het aantal vijfsterren juryleden bestaat nu uit 41. 

Nivelle

Ulrike Nivelle (62) was ooit succesvol in het zadel tot aan de Grand Prix. Op 33-jarige leeftijd ging ze ook jureren en haar ervaring in de ring zag ze als een groot voordeel. Tegen Dressursport Deutschland vertelde ze: “ Op basis van mijn eigen ervaring in het zadel, kan ik mij gemakkelijker in de ruiters en hun paarden in de arena verplaatsen.” 

Onverwachts nieuws

Het nieuws over de upgrade kwam voor Nivelle echter nogal onverwachts: “Ik moest eerst even op de trap gaan zitten en de brief drie keer doorlezen.” Het vindt het een eer. “Als een ridderorde”.

Vijfsterrenstatus

Als vijfsterren keurmeester kan Nivelle nu aan de jurytafel zitten op kampioenschappen, en zelfs op de Olympische Spelen. Dit geldt vanaf 1 januari 2021.

Het FEI sterrensysteem voor juryleden laat zien hoeveel ervaring de juryleden hebben. Beginnend met drie sterren, waarmee er internationale CDI-examens beoordeeld kunnen worden, tot vijfsterrenstatus, waarmee je als jurylid de top van de weegschaal kunt zijn als het gaat om het nemen van de belangrijkste beslissingen.

Bron: St-georg.de  / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties