FEI adviseert alle FEI evenementen te cancellen door coronavirus

FEI adviseert alle FEI evenementen te cancellen door coronavirus

Foto: Remco Veurink
In navolging van eerdere berichtgeving, roept de International Equestrian Federation (FEI) organisaties nu op al haar FEI evenementen de komende vier weken te cancellen in verband met het coronavirus. Na overleg met de World Health Organisation (WHO) kwam er een uitgebreide verklaring van de organisatie.

Verspreiding

In een verklaring schrijft de FEI: “De verspreiding van het Coronavirus COVID-19 is heel snel de verkeerde kant op gegaan. Hierdoor heeft het invloed op alle sporten wereldwijd. Wij als community moeten samen zorgen dat het virus zo min mogelijk verspreidt wordt. Hoe sneller we de verspreiding stoppen, hoe sneller we weer terug kunnen naar het normale leven, en dus de normale sport. Dit is iets wat alle sporten op dit moment doen.”

Waardering

De organisatie geeft aan het erg vervelend te vinden voor de organisaties die veel moeite stopten in het organiseren van de FEI evenementen. “We waarderen al het werk en de ongelooflijke investeringen die alle organisatoren in hun evenement stopten.” De FEI organiseert niet zelf haar evenementen. Hierdoor kunnen zij dus ook niet zelf alle opkomende evenementen cancellen. “Met oog op het toenemende aantal getroffenen raadt de FEI sterk aan om alle evenementen die de komende vier weken staan te annuleren, tot er een herbeoordeling van de situatie kan worden gemaakt.”

Geen simpele klus

De FEI en de Board werken samen met de International Equestrian Organisers Alliance. De drie organisaties maakten een plan van aanpak voor de gecancelde evenementen. “We weten dat dit geen simpele klus is. Er mag in deze situatie geen enkele organisator bevooroordeeld worden. Daarnaast weten we nog niet op hoeveel evenementen deze situatie impact gaat hebben. Dit komt doordat we niet weten hoe lang de huidige situatie blijft.”

Continu monitoren

Ten slotte schrijft de FEI: “We besloten dat er geen Calender fees worden betaald door evenementen die gecancelled zijn. Daarnaast zoeken we op dit moment uit wat de invloed van de afzeggingen is op andere vlakken. Denk hierbij aan ranking points voor paarden en atleten en voor bijvoorbeeld de Olympische en Paralympische spelen. Wij kunnen garanderen dat wij de situatie continu aan het monitoren zijn. We zijn constant op zoek naar situaties die onze aandacht nodig hebben. Onze gedachten zijn bij jullie allemaal. We geloven er sterk in dat onze community het juiste zal doen. Samen werken we hard. We steunen we elkaar om door deze crisis heen te komen”, sluit de organisatie haar verklaring af.
Bron: Persbericht FEI
Foto: Remco Veurink

Reacties