De FeedingMaster, de weide in uw stal

De FeedingMaster, de weide in uw stal

0 3209
De FeedingMaster, de weide in uw stal!

Dagelijkse weidegang is zeer belangrijk voor het paard, het helpt stress, stalondeugden, maagzweren, darmproblemen en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Voor paarden die niet 24/7 op de weide kunnen, is de FeedingMaster de ideale aanvulling op weidegang.

De FeedingMaster is ontwikkeld om de natuurlijke voedselopname van uw paard zo goed mogelijk na te bootsen. U haalt als het ware met de FeedingMaster de weide in uw stal.

Natuurlijk eetpatroon

In de natuur besteedt een paard zo’n 14 tot 16 uur per etmaal aan grazen, met maximale tussenposes van twee uur. Voor een paard in een stal is het niet makkelijk om dit natuurlijke eetpatroon na te bootsen. Honger is voor een paard geen fijn gevoel en kan er op de lange termijn voor zorgen dat het lichaam van het paard in overlevingsstand gaat wanneer er niet meer genoeg energie beschikbaar is om alle lichaamsprocessen op gang te houden. Te weinig ruwvoer zorgt er daarnaast voor dat de maag en de dunne darm verzuren. Te veel ruwvoer in korte tijd is ook niet ideaal en sommige paarden worden zelfs te zwaar. De paardenmaag is zeer klein, ongeveer het formaat van een voetbal en de maag kan niet uitrekken. Ongeacht de hoeveelheid ruwvoer die aangeboden wordt, is de paardenmaag na een kwartier weer leeg. Het ruwvoer is vaak opgeschrokt, maar het hongergevoel blijft.

Chronische stress

Honger, maagzweren en een lichaam dat in overlevingsstand gaat, veroorzaken stress bij het paard. Stress vergroot weer de kans op maagproblemen, maar brengt ook het slaappatroon van het paard in gevaar. Ook stalondeugden zijn een gevolg van chronische stress bij het paard, met alle gevolgen van dien. Het streven naar een ontspannen, goed te berijden paard wordt op deze manier erg moeilijk, wellicht onhaalbaar. Pijn in de maag en darmen zijn niet zichtbaar en positieve verandering is alleen merkbaar na een aanpassing van het voerbeleid. Er is gelukkig veel aandacht voor paardenwelzijn op het gebied van zadelpassen, bitfitting, tandarts en osteopaat. Helaas is de noodzaak van gecontroleerd ruwvoer aanbieden nog onderschat, veel paarden staan vaak uren zonder ruwvoer (met name ‘s nachts) of worden dik door het overmatig aanbieden ervan.

Constant voeding aanbieden

De FeedingMaster is een wereldwijd gepatenteerd systeem, ontwikkeld om gedurende de periode dat het paard op stal staat deze zo rustig en zo constant mogelijk ruwvoer aan te bieden. Zo blijven de maag en de darmen van het paard 24 uur per dag, continu actief. De FeedingMaster wordt dagelijks een keer gevuld met 10 kg hooi en biedt elke paar minuten ruwvoer aan. Dit is instelbaar naar gelang de behoefte van het paard en af te stemmen op de weidegang.Overdag staan de paarden van Valetudo Stables in de weide, ’s nachts krijgen ze ongeveer 6 kg hooi verdeeld over 120 voerbeurten. De Feeding Master is fluisterstil, dus de paarden kunnen gewoon slapen en slaan dan gerust een voerbeurt over. Er is rust op stal en de paarden staan nooit met een lege maag. Klanten van Valetudo Horse Products zijn vaak aangenaam verrast over de positieve gedragsverandering van hun paard. Ze worden rustiger, toegankelijker, stoppen met ondeugden zoals rondjes lopen en soppen van ruwvoer in de waterbak. Ook zijn de paarden beter op een gezond gewicht te houden.

De voordelen van de FeedingMaster:

 • 24/7 gedoseerd toegang tot ruwvoer
 • Minder risico op onder- of overgewicht
 • Voorkomt een lege maag
 • Dagelijks slechts één keer vullen en honderden keren voeren
 • Raakt niet halverwege de dag of nacht leeg zoals traditionele slowfeeders en hooinetten
 • Geen stress en verveling op stal
 • Stimuleert het aantal kauwbewegingen en de aanmaak van speeksel waardoor er minder kans is op slokdarmverstoppingen
 • Verkleint het risico voor koliek, maagzweren, darmstoornissen, hoefbevangenheid
 • Geen verspilling van ruwvoer en een schonere box
 • Fluisterstil in gebruik
 • Geschikt voor 10kg ruwvoer
 • Het paard eet uit de FeedingMaster met een lage houding van het hoofd
 • Diverse maten roosters afgestemd op snuitbreedte
 • Gemaakt van sterk materiaal, voorkomt verwondingen

 

Valetudo Horse Products

Valetudo Horse Products B.V. in Ruurlo is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de FeedingMaster. Het bedrijf is ontstaan uit de combinatie van liefde voor paarden, hun welzijn, liefde voor techniek en product ontwikkeling. Het doel van Valetudo Horse Products is om de meest innovatieve producten te ontwikkelen ter bevordering van het welzijn voor paarden en hun eigenaar. De producten worden dan ook gebruikt en uitvoerig getest door de paarden van Valetudo Stables. Hun veiligheid, gezondheid en geluk staan op de eerste plaats.

 

Kijk voor meer informatie op vhproducts.eu en volg Valetudo Horse Products ook op Facebook!

Reacties