Febe van Zwambagt: ‘Alles klopte vandaag’

Febe van Zwambagt: ‘Alles klopte vandaag’

0 178
Febe van Zwambagt - Emporio KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Met de overwinning in de kür op muziek in de klasse ZZ-licht op de KNHS-Indoorkampioenschappen pakte Febe van Zwambagt haar twaalfde titel. Met de expressieve RS2 Emporio liet Febe een ‘happy’, vrijwel foutloze finaleproef zien.

‘Tien titels bij de pony’s en dit is de tweede bij de paarden’, vertelt Van Zwambagt trots. Een succesvolle week voor Van Zwambagt die vorige week reserve-kampioen werd in het ZZ-zwaar met FS Las Vegas.

Alles klopte

‘Ik ben er heel blij mee. Beter kon niet. Alles klopte vandaag. De muziek klopte. Emporio klopte’, lacht Van Zwambagt. De jonge amazone, die net is overgestapt naar de Young Riders, reed een prachtige harmonieuze proef op de klanken van het bekende nummer Happy.

‘De muziek ken ik door en door, dus dat is superfijn rijden. De eerste proef vandaag had Emporio last van spanning. Het voelde meer als baan verkennen. In de kür liep hij gewoon super, dus die eerste proef had hij gewoon nodig om in te komen.

Heerlijk paard

Emporio is eigendom van de familie Lemmens van RS2 Dressage. ‘Het is een heerlijk paard om op te zitten en te rijden. Als hij loopt dan loopt ie. Ik hoef alleen maar te zeggen ‘gaan’ en hij gaat. Echt super, deze week. Zo mogen er nog wel een paar komen.’

Mara de Vries, die met Farzana de eerste proef wist te winnen, eindigde in de kür en daarmee in kampioenschap op zilver. Mare reed met veel inzet, lef en strijd haar proef. Farzana had fantastische momenten in de proef, maar ook een paar momenten van spanning. Als laatste starters was het spannend of ze de score van Van Zwambagt (74.167) zouden verbeteren. Met 73.250 procent wisten de Hippiade-kampioenen in het Z2 van 2016 de lijn niet door te zetten met nog een titel. Zilver was het mooie resultaat.

Talenten

Brons was er voor Veronique Roerink en de door haar zelf gefokte en opgeleide merrie Flanell. Ze reden een mooie proef waarin de fantastische talenten van de merrie weer naar voren kwamen. Vorig jaar eindigden ze op de zesde plaats in de finale van het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Nu stonden ze drie plaatsen hoger.

Uitslagen KNHS Indoorkampioenschap dressuur klasse ZZ-licht paarden kür op muziek

1) Febe van Zwambagt (Bergharen), RS2 Emporio (v.Armani), 74.167%

2) Mara de Vries (Poederoijen), Farzana (v.Ampère), 73,250%

3) Veronique Roerink (Beilen), Flanell (v.Apache), 70.125%

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties