Febe van Zwambagt: “Ik wil altijd winnen”

Febe van Zwambagt: “Ik wil altijd winnen”

0 2063
Febe van Zwambagt - Edson
© Roland Hitze Febe van Zwambagt - Edson

Febe van Zwambagt uit Bergharen maakt zich op voor het Europees Kampioenschap U25 in Hongarije. De amazone brengt de vos Edson (v. Winningmood) aan de start. “Dit EK wordt voor iedereen een surprise” vertelt ze aan de Gelderlander.

Internationaal

“Een super mooie ervaring” zegt van Zwambagt voorafgaand het EK. “Maar ik vind het toch wel spannend hoor. Het verste dat Edson en ik samen gereisd hebben is naar Exloo en Schijndel. Dat waren de enige wedstrijden die door zijn gegaan. Daarom is het een raar seizoen. Ik heb geen internationale wedstrijd kunnen rijden om te kijken hoe we er voor staan.”

In vorm

De amazone uit Bergharen maakt onderdeel uit van een sterk Nederlands team. Samen met Jasmien de Koeyer, Mercedes Verweij en regerend Europees Kampioen Jeanine Nieuwenhuis moet een medaille zeker haalbaar zijn voor Nederland. “We hebben nu ook geen idee hoe goed de concurrentie is. Dit EK zal voor iedereen een suprise-ei zijn. Edson en ik zijn in vorm, we hebben thuis hard gewerkt. Maar dan moet het wel allemaal op zijn plek vallen op het EK.”

Winnen

Voor van Zwambagt start het EK komende dinsdag. Het is haar debuut in de U25 klasse. “Daarom vind ik het lastig te zeggen wat er mogelijk is in Hongarije. Maar ik ben tevreden als ik voor mezelf kan zeggen dat ik er alles aan gedaan heb. Dat ik niet het gevoel heb dat ik ergens wat heb laten liggen. Ik ben wel zo’n type dat niet voor een vierde of tweede plaats daarheen gaat. Ik wil altijd winnen.”

Bron: De Gelderlander

Foto: Roland Hitze

Reacties