Farmaceuten stoppen met import omstreden hormoon PMSG

Farmaceuten stoppen met import omstreden hormoon PMSG

0 618
schimmel paard oog

In navolging van farmaceuten MSD Animal Health en IDT Biologika stopt nu ook CEVA Santé Animale met de import van PMSG uit Zuid-Amerika, zo meldt Dier & Recht op haar website.  Dit hormoon wordt verkregen door het aftappen van bloed van drachtige merries.

Bloedboerderijen

In Zuid-Amerika worden tienduizenden drachtige merries stelselmatig mishandeld op boerderijen waar het bloed van de paarden wordt afgetapt. Het bloed van de merries bevat het hormoon PMSG. Dit hormoon wordt door Europese veehouders gebruikt om de vruchtbaarheid te verhogen van zeugen en melkkoeien Samen met andere dierenwelzijnsorganisaties voert Dier & Recht actie tegen de misstanden op deze Zuid-Amerikaanse ‘bloedboerderijen’.  De protestactie tegen het gebruik van PMSG werd al meer dan 46.000 keer ondertekend.

Behandeling

Op nieuwe undercoverbeelden van de Animal Welfare Foundation en Tierschutzbund Zürich, de organisaties die al sinds 2015 strijden tegen deze misstanden, is te zien dat de behandeling van de merries van ruw tot aan geweldadig toe is.

Schokkende beelden

Naar aanleiding van een publicatie in Trouw – op basis van ons persbericht – liet farmaceut CEVA op 1 augustus 2018 weten de nieuwe beelden te onderzoeken. In een statement laat CEVA nu weten dat de organisatie in navolging van de schokkende beelden heeft besloten te stoppen met de import uit Zuid-Amerika. Het bedrijf geeft aan alternatieven voor PMSG te onderzoeken.

Hipra en Zoetis

Er zijn nu  drie grote farmaceuten gestopt met de import van PMSG uit Zuid-Amerika. Farmaceuten Hipra en Zoetis blijven het hormoon echter importeren.

Bron: Dier & Recht

Foto: Stock

Reacties