Fans opgeroepen om Olympische status paardensport te behouden

Fans opgeroepen om Olympische status paardensport te behouden

Fans van de paardensport worden aangespoord om hun passie voor de sport te delen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Spelen, die aanstaande vrijdag beginnen, zijn erg belangrijk voor de paardensport aangezien de populariteit ervan zal bepalen of de sport in de toekomst ook nog een Olympische status zal hebben.

Het IOC zal van 29 juli tot en met 28 augustus beoordelen hoe betrokken de fans zijn. Dit doen ze door de geschreven, uitgezonden en online uitingen aangaande de sport te onderzoeken. Tevens zal de betrokkenheid op social media onderzocht worden. Uit het onderzoek moet blijken of de paardensport als Olympische discipline mensen wereldwijd voldoende aanspreekt.

Zowel de Britse hippische bond als de FEI hebben online campagnes gelanceerd, genaamd Join the Journey en Two Hearts. De organisaties doen een oproep aan de fans om zich uit te spreken over de Olympische Spelen door onder andere het gebruik van de hashtags #TwoHearts, #JoinTheJourney en #Equestrian. ‘Of je nou toeschouwer, vrijwilliger, wedstrijdruiter, recreatieruiter of gewoon een liefhebber van de sport bent, wij willen weten hoe jij Rio 2016 volgt’, aldus een woordvoerder van British Eventing. Een woordvoerder van British Dressage voegt daaraan toe: ‘Deel uitmaken van de Olympische Spelen is essentieel voor de paardensport. Het is onze kans om onze sport te demonstreren aan de hele wereld. We moeten samenwerken om te laten zien hoe populair springen, dressuur en eventing zijn, dus roep iedereen die van paarden houdt op om de campagnes te steunen en de uitzendingen van de paardensport op de Spelen te bekijken.’

Bron: Horse and Hound / Hoefslag

Foto: FEI

banner-website

Reacties