Familie Van den Eijnden blaast Hippisch Centrum Deurne nieuw leven in

Familie Van den Eijnden blaast Hippisch Centrum Deurne nieuw leven in

Antonia Ramel - Brother de Jeu Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Het Hippisch Centrum in Deurne is verkocht aan horecafamilie Van der Eijnden, die vanaf 1 mei het complex om gaat dopen tot Green Valley Estate. Ondanks dat de familie geen ervaring heeft met de paardensport, blijven ze zich samen met Frank Laenen en Bas Verhoeven richten op de paarden. Zo vertelt Leny van der Eijnden aan Eindhovens dagblad.

Voormalig eigenaar Libéma zag geen toekomst meer in het Hippisch Centrum en besloot in 2019 het complex te koop te zetten. Plannen om er een sport- en recreatiecentrum voor paard en ruiter van te maken waren niet realistisch en uit een onderzoek van Telos bleek dat de economie rond de sport kansloos zou zijn.

Kansrijk

De familie Van den Eijnden en haar partner Laenen vinden het Hippisch Centrum daarentegen wél kansrijk. Leny van der Eijnden kwam bij Libéma terecht omdat ze opzoek was naar een locatie om kleinschalige evenementen te organiseren. “Ik vroeg of ik iets kon huren, maar ze zeiden: het staat te koop, we verhuren niets, maar als je belangstelling hebt kom maar kijken”.

Ze vervolgt: Het is gewoon een heel mooie plek. En toen we ons gingen verdiepen in de mogelijkheden om de exploitatie rond te krijgen, besloten we ervoor te gaan”.

Aanvullen

Volgens Van der Eijnden gaat het centrum zich richten op een ander segment wedstrijdruiters dan De Peelbergen, door bijvoorbeeld het zogenoemde ‘longstay’ aan te bieden. “We willen elkaar juist aanvullen. De 224 stallen zullen onder andere gevuld gaan worden door paarden die er  langer verblijven omdat hun ruiters overal in de omgeving aan wedstrijden deelnemen”. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat overnachten op locatie mogelijk wordt.

Jeroen Dona van Libéma vertelt ongelooflijk gelukkig te zijn om het complex over te dragen aan ‘passievolle Deurnese ondernemers’, zoals hij zelf zegt. “Ze hebben veel draagvlak in de omgeving en de hippische functie blijft behouden; het had nergens beter bij terecht kunnen komen dan bij deze familie”.

Bron: Eindhovens Dagblad

Foto: Digishots

Reacties