Familie Rothenberger en paarden weer thuis in nieuwe stal

Familie Rothenberger en paarden weer thuis in nieuwe stal

0 2136
Semmieke Rothenberger
Semmieke Rothenberger - Dissertation European Championships Dressage 2016 © DigiShots

Op 28 februari brandde een groot deel van het stallencomplex van de familie Rothenberger af. Hierbij kwamen vijf paarden om het leven. De afgelopen tijd werd er hard gewerkt aan het herstel. Semmieke Rothenberger laat via Instagram weten dat de familie weer thuis is.

Lieve woorden

Op haar Instagram-pagina staan al enkele foto’s van het herstelde stallencomplex. Ook toont Rothenberger foto’s en een video van de nieuwe rijbaan van Gestüt Erlenhof. In haar verhaal leidt ze haar volgers rond door haar nieuwe zadelkamer, waarna ze haar ‘Daisy’ opzadelt voor een training. Bij haar post schrijft ze: “We zijn terug! Iedereen heel erg bedankt voor de hartverwarmende berichten. Zo veel lieve woorden… jullie zijn geweldig! Ontzettend blij dat we de paarden hier weer hebben. Nu hebben we allemaal even tijd nodig op opnieuw te wennen aan het feit dat we thuis zijn.”

Warmtemuur

Op 28 februari werd Sanneke Rothenberger om kwart voor 6 ’s ochtends wakker door de hond die blaffend door het huis rende. Toen ze opstond zag ze rook uit het stallencomplex komen. Ze maakte Sönke snel wakker. Samen renden zij gelijk naar de stallen om de paarden uit het gebouw te halen. Al vrij snel ontwikkelde er een soort van warmtemuur. Hierdoor kwam de hulp voor paarden aan de voorkant van de stal te laat. De dierenarts vertelde de familie later dat de paarden waarschijnlijk vrij snel zijn overleden en dus niet veel pijn van het vuur hebben gehad.

Bron: Semmieke Rothenberger / Hoefslag

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties