Familie Moerings ‘Fokker van het Jaar’

Familie Moerings ‘Fokker van het Jaar’

Bas Moerings
Bas Moerings - Ipsthar KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

De familie Moerings behaalde een aantal aansprekende resultaten tijdens de finales van de Blom Competitie deze week. Zo won de KWPN goedgekeurde hengst Ipsthar de titel bij de 6-jarige paarden.

Ipsthar (v Denzel van ’t Meulenhof) is, net als de andere finalisten van de Blom Cup door de familie Moerings gefokt. Mede daarvoor kregen ze in Ermelo de titel ‘Fokker van het Jaar’.

Tijdens de KWPN Kampioenschappen was er de titel voor Ipsthar, maar ook een tweede plaats voor de 5-jarige Jesther en een plek in de top-10 voor de 7-jarige Hardesther.

Geweldig uithangbord

Met de Zevenster-dochter Esther bouwde familie Moerings een bloeiende sportstam op waaruit al een heel stel internationale springpaarden is voortgekomen. Tweevoudig hengstencompetitiewinnaar en tweevoudig Blom Cup-winnaar Ipsthar is een geweldig uithangbord voor hun fokkerij.

Daarnaast behaalde zoon Bas Moerings de reservetitel in de Blom Cup voor vijfjarigen met de apart springende Cardento-zoon Jesther. Moerings was onlangs nog succesvol op fokproduct Fosther (v Vigo d’Arsouilles) op het EK voor Young Riders.

Internationaal 1.50m-niveau

Geert Moerings reed bij de zevenjarigen de Kannan-dochter Hardesther naar de tiende plaats. Haar moeder Bardesther sprong met Lisa Nooren op internationaal 1.50m-niveau en werd in de huldiging voorgesteld door Eline Moerings.

“Hoe we dit succes gaan vieren? Gewoon vanavond thuis nog wat merries scannen en daarna met z’n allen de filmpjes van de ritten van vandaag terugkijken en analyseren,” reageert Geert Moerings. “Net zoals we na iedere wedstrijd doen. Maar dit is absoluut een dag die ons nog lang zal bij blijven!”

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties