Familie Ger Visser eist 785 miljoen euro

Familie Ger Visser eist 785 miljoen euro

0 2257
ger visser

De vrouw en kinderen van de vanwege fraude veroordeelde Ger Visser eisen een bedrag van 785 miljoen euro bij de Rabobank, wegens het schenden van de zorgplicht, meldt Quote. De bankiers wordt opzettelijk onzorgvuldig handelen verweten door Ger Visser honderden miljoenen aan leningen te verstrekken terwijl sprake was van een kredietcrisis.

Dat staat in een aansprakelijkheidsstelling, die in handen is van Quote. In het vijf pagina’s tellend dossier zet de familie Visser-clan uiteen hoe ‘de leegroof’ van het familievermogen door Rabobank heeft plaats gevonden. De bankiers zouden enkel oog hebben gehad voor zichzelf bij het ‘volstoppen’ van kantoorontwikkelaar Eurocommerce, dat in 2012 op last van een consortium van banken failliet werd verklaard.

Onder druk gezet

In het najaar van 2011 zou de familie onder grote druk te zijn gezet om extra krediet te nemen om ‘een probleempand’ van Rabobank te Hengelo te verkopen. Hierbij zou ook geen taxatierapport zijn opgesteld en – in strijd met richtlijnen van toezichthouders DNB en AFM – een honderd procent financiering zijn verstrekt.

De verkoop neigt naar ‘chantage’, aldus de Vissers. Hiermee zou het startschot zijn gegeven voor de feitelijke ontmanteling van Eurocommerce.

785 miljoen euro

De familie claimt een totaalbedrag van 785 miljoen euro. Dat is volgens raadsman Jacob Vlaar niet irreëel. ‘Er komt steeds meer aan het licht over de praktijken van Rabobank, ook middels andere rechtszaken. Dit is pas het begin.’

Ger Visser is zelf nadrukkelijk geen partij bij de monsterclaim. Hij wil in zijn hoger beroep wel bewijzen dat Rabobank hem heeft aangezet tot het zetten van nutteloze handtekeningen.

Lees het volledige verhaal op de website van Quote.

Foto: archief

Reacties