Eye Catcher en Kingston goedgekeurd in Denemarken

Eye Catcher en Kingston goedgekeurd in Denemarken

Kirsten Brouwer - Eye Catcher Subtop 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Op de Late Stallion Show van het DWB in Vilhelmsborg werden deze week twee hengsten goedgekeurd. De DWB Late Stallion Show is opgezet voor hengsten die afwezig waren op de hengstenkeuring in Maart. De Nederlandse hengsten Eye Catcher en Blue Hors Kingston verdienden hun dekbrevet. Zij zijn beide al bij het KWPN goedgekeurd en nu in Deense handen.

Eye Catcher

Net na de DWB hengstenkeuring in Maart verhuisde Eye Catcher samen met zijn stalgenoot Five Star naar Helgstrand Dressage. Eye Catcher, die in eigendom was van Platinum Stable, is een zoon van Vivaldi. Onder Kirsten Brouwer won de hengst twee bronzen medailles op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden, daarna bracht Brouwer hem uit in de Lichte Tour. Op de Late Stallion Show werd Eye Catcher voorgesteld door Severo Jurado Lopez. Hij ontving van het DWB een 9,5 voor zijn actieve stap, een 9 voor de bergopwaartse draf en een 8,5 voor zijn galop.

Blue Hors Kingston

Ook de Toto Jr-zoon Blue Hors Kingston werd goedgekeurd bij het DWB. De hengst, die in Nederland de naam King droeg, kwam eind vorig jaar in eigendom van Blue Hors. Hij was al KWPN goedgekeurd, waar hij met 85,5 punten werd ingeschreven in het stamboek. Hij ontving ook al in Oldenburg en bij Hannover zijn dekbrevet.

Bron: Dansk Varmblod/Hoefslag

Reacties