Explosion W-fokker Willy Wijnen: “Ben Maher maakt het team compleet”

Explosion W-fokker Willy Wijnen: “Ben Maher maakt het team compleet”

Ben Maher explosion w

Aan de vooravond van de Prague Playoffs mocht Willy Wijnen de prijs voor beste fokker in ontvangst nemen vanwege de grote successen van zijn fokproduct Explosion W (v Chacco Blue). Dubbel succes voor dit geweldige springpaard; ook eigenaar Poden Farms kreeg erkenning.

Tijdens een gala-avond werden in vier categorieën prijzen uitgereikt.

Bijzonder verhaal

Willy en Betsie Wijnen werden in Praag uitgeroepen tot Beste Fokker. Heidi Moffitt nam namens Poden Farms de prijs voor Beste Eigenaar in ontvangst. “We zijn dankbaar dat we deel uitmaken van het bijzondere verhaal van Explosion W,” zei ze. “Mede dankzij zijn ruiter Ben Maher, dat spreekt voor zich,” voegde zij eraan toe. “Ik hoop dat dit avontuur nog verder voortduurt.”

Wijnen gaf ik Praag aan dat hij wist dat hij een goed paard had gefokt. “Maar Ben maakte het team compleet.”

Beste U25-amazone

De 24-jarige Kim Emmen mocht een award in ontvangst nemen voor beste U25-amazone. Emmen, die geldt als een groot talent, was onder meer medeverantwoordelijk voor de podiumplaats van de Shanghai Swans in Parijs. Daarnaast heeft ze de KWPN goedgekeurde Indian Gold onder het zadel.

Met deze zoon van Cassini Gold kwam ze onder meer aan de start van het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Lanaken.

Pieter Devos

Beste ruiter van de Global Champions League is Pieter Devos. De Belg voltooide 22 van zijn 29 rondjes foutloos. Hij kwam met verschillende paarden aan de start en eindigde met zijn team St Tropez Pirates op de tweede plek in de competitie.

“Ik ben dankbaar dat ik zulke goede paarden onder het zadel heb,” zei hij in een reactie. De Belg won het afgelopen weekend nog voor de tweede keer op rij de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties