Exloo verwelkomt ruiters voor eerste trainingsconcours

Exloo verwelkomt ruiters voor eerste trainingsconcours

0 261
cdi Exloo
Hippisch Centrum Exloo

Afgelopen weekend trapte Hippisch Centrum Exloo af met hun eerste trainingsconcours. Het was eerst de beurt aan de springruiters, die iedere week op woensdag en zondag terecht kunnen in Exloo. De trainingsconcoursen voor dressuur vinden op donderdag en zaterdag plaats.

Nieuwe periode

“Ik hoop dat het een begin is van een nieuwe periode en dat we afscheid nemen van deze tijd. Want twee maanden niks is wel heel erg weinig”, aldus Lieuwe Koopmans, eigenaar van het Hippisch Centrum Exloo. “Ik had geen kriebels. Maar bij het aantrekken van deze witte rijbroek dacht ik wel: yes, we mogen weer”, zegt springruiter Wesley Mulder. Zijn collega Tiemen Dolfijn vult aan: “We reden Exloo weer binnen en we zeiden tegen elkaar: het gaat weer beginnen. Dat voelde heel goed.”

Maatwerk

Met toestemming van de KNHS en de gemeente Borger-Odoorn waren er vandaag zondag zestig inschrijvingen. Er was geen klassement, geen jury en ook geen tijdwaarneming omdat wedstrijden tot 1 september verboden zijn. “Ik snap dat de overheid, in eerste instantie, geen uitzonderingen kan maken. Maar nu wordt het tijd voor maatwerk. Bij de KNHS wordt gewerkt aan de volgende stap. Dat we ook weer een jury kunnen uitnodigen bij evenementen, zodat we ook weer kunnen gaan werken met winstpunten. Dat is belangrijk voor de doorstroming in de sport”, zegt Koopmans.

Ergens beginnen

Publiek was zondag nog niet welkom in Exloo en ook catering was niet toegestaan. Wel waren er veel borden die waarschuwden om afstand te houden en stonden er overal op het terrein flesjes met desinfecterende middelen. Voor alle ruiters gold hetzelfde. Losrijden, het parcours springen en daarna meteen weer naar huis. “Nu kunnen mensen weer een filmpje opsturen van een paard dat in de ring is geweest. Zo kan er op afstand weer verkocht worden. Dat gebeurt inmiddels ook, maar wel mondjesmaat”, licht Koopmans toe. “Het is zo’n grote internationale bedrijfstak waar zoveel aan vast zit. We moeten ergens weer beginnen.”

Bron: RTV Drenthe

Reacties