Exell ondanks fouten naar overwinning in Genève *videos*

Exell ondanks fouten naar overwinning in Genève *videos*

Boyd Exell Stockholm
Boyd Exell won de wereldbekerkwalificatie in Stockholm Photo: Roland Thunholm/FEI

Het geluk was aan de zijde van Boyd Exell vandaag. In de wereldbekerronde van Genève tikte de viervoudig wereldkampioen namelijk in het basisparcours en in de winning round een bal van de kegels. Zijn vliegende vaart en de ‘Tabel C’-regeling brachten hem toch de overwinning. 

Georg von Stein had het nakijken met twee foutloze rondes. Omdat Exell in het basisparcours ruim vijf seconden sneller was dan zijn Duitse concurrent en ook in de winning round hoog in het tempo bleef rijden mocht de Australiër met de dikst gevulde envelope huiswaarts keren..

Immers, ondanks de strafpunten van de afgeworpen elementen bleef Exell dankzij zijn snelle parcourstijden onder het aantal strafpunten dat Von Stein reed met twee foutloze rondes.

De derde menner die zich gekwalificeerd had voor de winning round was Jozsef Dobrovitz junior. In het basisparcours kwam de jonge Hongaar zonder fouten aan de finish, maar hij verspeelde een hoge klassering door in de winning round met 15 strafpunten over de finish te komen.

In Genève kwamen geen Nederlandse menners aan de start.

Bekijk hier de uitslag inclusief filmpjes.

Reacties