Excuses Paardenmarkt Alblasserdam vanwege waardebon

Excuses Paardenmarkt Alblasserdam vanwege waardebon

0 503
paardenmarkt

De organisatie van de Paardenmarkt Alblasserdam heeft haar excuses aangeboden voor het aanbieden van een waardebon voor de aanschaf van een pony. Dat was ook de voorwaarde van het Openbaar Ministerie, die de organisatie verder niet vervolgt.

Actiegroep 1037 Against Animal Cruelty deed vorige maand aangifte tegen de organisatie van de paardenmarkt.

In de fout

Volgens het Openbaar Ministerie ging de paardenmarkt inderdaad in de fout door een waardebon voor de aanschaf van een pony uit te reiken. Bij een loterij van het evenement in juli won een 15-jarig meisje een waardebon van 450 euro om een pony te kopen. Volgens het OM is dit strafbaar, omdat het welzijn van dieren hiermee in gevaar komt.

Zeer verrast

De Stichting Comité Paardenmarkt Alblasserdam laat weten zeer verrast te zijn door de aangifte. “Wij hebben nooit de intentie gehad een levend dier te verloten. De tekst van de waardebon passen we direct aan, ook op alle andere communicatie-uitingen. De zin van het verloten van een pony tekst stamt nog uit een periode, lang geleden.”

De dierenactivisten deden ook aangifte tegen burgemeester Paans van Alblasserdam, omdat hij de waardebon had uitgereikt. Hij wordt niet vervolgd, omdat hij volgens het OM alleen de ceremoniële handeling verrichtte en niet betrokken was bij het kiezen van de prijs.

Bron: NOSpaardenmarkt-alblasserdam.nl

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties