Exclusieve veulen- en embryoveiling tijdens Brussels Stephex Masters

Exclusieve veulen- en embryoveiling tijdens Brussels Stephex Masters

Brussels Stephex Masters veulen en embryoveiling

Voor het eerst staat tijdens de Brussels Stephex Masters ook een veulen- en embroveiling op het programma. Op vrijdag komen acht exclusieve veulens en acht embryo’s onder hamer.

Het startbedrag is zowel bij de veulens als de embryo’s vijfduizend euro. Potentiële kopers kunnen ter plaatse in het Belgische Wolvertem-Meise bieden, maar ook online of per telefoon.

Collectie

De collectie bestaat uit nakomelingen van Stephex-merries, zoals Usha van’t Roosakker, die zelf onder Eiken Sato op het allerhoogste niveau sprong. Zij bracht onder meer al de internationaal springende Cella (c Cento), Emperio van’t Roosakker, Equador van’t Roosakker (beiden Nabab de Reve) en George Z (v Kannan). Ze bracht tevens al drie goedgekeurde zonen.

Narcotique de Muze II (v Darco) sprong zelf onder Eric Lamaze op het hoogste niveau. Zij werd gekoppeld aan de hengst Heartbreaker en ook dit embryo komt vrijdag onder de hamer.

Ook van de merrie Espyrante (v Obourg) wordt een embryo geveild, ditmaal met Tobago Z als vader.

De vaderdieren zijn onder meer Scuderia 1918, Tobago Z, Halifax van het Kluizebos, Casall Ask, Cornet Obolensky, Emerald, Heartbreaker en Kannan.

De veiling begint vrijdag om 21.00 uur, na de CSI5* Audi Prize.

Stephex Masters

Aan de Stephex Masters doet deze week een flink aantal Nederlandse ruiters mee. Leopold van Asten (VDL Groep Elexia, VDL Groep Miss Untouchable), Marc Houtzager (Sterrehof’s Dante, Sterrehof’s Edinus),
Harrie Smolders (Cas 2, Don VHP Z N.O.P.), Eric van der Vleuten (Djoost Again, Wunschkind) en
Maikel van der Vleuten (Beauville Z, Sildouch Z) staan op de startlijst van de CSI5*-wedstrijd.

Je kunt de collectie hier bekijken.

De startlijsten en uitslagen van de Stephex Masters vind je hier.

 

Reacties