Ewald Meier legt functie mennen neer

Ewald Meier legt functie mennen neer

0 23

In maart 2013 legt de Duitse chef trainer Ewald Meier zijn functie neer, hij heeft dan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Zijn taken worden overgenomen door de 48-jarige Karl-Heinz Geiger. Geiger is sinds drie jaar DOKR discipline trainer met de nadruk op de jeugd mensport. Als chef trainer wordt Geiger met name verantwoordelijk voor de vierspan paarden.

Ook de trainer van de Duitse tweespannen, de 67-jarige Eckhardt Meyer, stopt aan het eind van dit jaar. Zijn taken worden verdeeld over drie discipline trainers.
Vanaf 2013 is de 50-jarige Wolfgang Lohrer verantwoordelijk voor de tweespannen. Lohrer was zelf internationaal succesvol in de tweespansport en sloot zijn carrière af met de zilveren teammedaille op het WK in Kecskemet 1999.

Peter Tischer wordt veranwoordelijk voor de training van de twee-en vierspan pony’s. De 46-jarige Tischer was succesvol in de internationale vierspansport en heeft een opleidings-en menstal in Neu-Isenburg bij Frankfurt.
De 47-jarige internationale enkelspanrijder Dieter Lauterbach gaat zich bekommeren om de jeugd mensport. Lauterbach is al jarenlang A-kaderlid, nam vijf maal deel aan de Wereldkampioenschappen en won in 2008 teamzilver.

 

Hoefslag/Hoefnet

Reacties