Evi van Rooij: ‘Nog één A-kaderscore!’

Evi van Rooij: ‘Nog één A-kaderscore!’

Evi van Rooij, King Stayerhof's Jango
Evi van Rooij en King Stayerhof's Jango CDI Exloo 2017 © DigiShots

Voor het eerst werd er tijdens Indoor Tolbert een competitiewedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup verreden. Dertig ZII dressuur ponycombinaties verschenen afgelopen zaterdag in de ring. Met een score van 72,01% ging de Brabantse Evi van Rooij overtuigend met de zege huiswaarts.

Eerste én achtste plek voor van Rooij

Van Rooij had twee troeven in de KNHS-Felix Jurist Cup. Met King Stayerhof’s Jango werd ze eerste en met haar andere pony Den Österik’s Macho werd ze achtste.

Van Rooij, onlangs op de KNHS Indoorkampioenschappen nog reserve kampioen, blijft rustig onder het succes. ‘Ik was wel tevreden, het was een goede proef en we hadden bijna geen fouten. Ik moet nog één A-kaderscore halen, dat is nu mijn eerste doel. Django is meestal heel stabiel en maakt weinig fouten. Mijn tweede pony Macho, rijd ik voor de familie Duijts, die was een beetje kijkerig maar liep ook een fijne proef.’

Drie lesgevers

De veertienjarige amazone traint bij Marlies van Baalen, haar vader Arthur van Rooij en volgt kadertrainingen bij bondscoach Monique Peutz. ‘Ik vind ze alledrie heel fijn lesgeven en het sluit ook allemaal heel fijn op elkaar aan.’

Ook Thessa Gilbers en Pem Verbeek reden fijne proeven goed voor ruim 70%. Zij scoorden respectievelijk 70,85% en 70,13% en werden daarmee tweede en derde.

Kijk hier voor de tussenstand en meer informatie over de KNHS-Felix Juristen Cup

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties