Evi van Rooij wederom onverslaanbaar in Felix Hippisch Cup

Evi van Rooij wederom onverslaanbaar in Felix Hippisch Cup

Evi van Rooij, King Stayerhof's Jango
Evi van Rooij en King Stayerhof's Jango CDI Exloo 2017 © DigiShots

Met een eerste en tweede plaats was Evi van Rooij de onbetwiste winnares van de KNHS-Felix Hippisch Cup die zaterdag in Vorden bij Stal Seren is verreden. De amazone won met haar King Stayerhof’s Jango en werd tweede met Den Ostrik’s Macho, ze scoorde respectievelijk 71% en 70,887%. Achter de succesvolle Van Rooij werden Lara van Nek met Baumann’s Despino en Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador gedeeld derde. Al deze combinaties wisten boven de 70% te scoren.

Fijn gereden

Evi van Rooij was ook vorige keer de beste in de competitie, maar was nu zelf beter te spreken over haar proeven. “Ik heb heel fijn gereden, het ging veel beter dan vorige keer”, vertelt ze. “De eerste wedstrijd was het allemaal wat braaf, nu kon ik er veel meer aan blijven rijden. Vooral mijn draf gedeelte was het beste sinds lange tijd. In de wissels moet nog iets meer rust komen, maar dat was mijn eigen schuld.” Van Rooij moest zich vorig jaar vlak voor het Europees kampioenschap afmelden omdat haar pony niet fit was, dit jaar hoopt ze op een herkansing. “Mijn eerste doel is nu om met Jango weer in het A-kader te komen. Daarvoor moet ik internationaal nog een keer een goede score rijden, en ja meedoen aan het EK zou wel heel gaaf zijn!”

Monique Peutz

Recent is bekend gemaakt dat Monique Peutz niet langer bondscoach is van de ponyruiters en Children, maar vanaf dit jaar de Junioren, Young Riders en U25 onder haar hoede neemt. In Vorden was ze er nog een keer bij om haar ponycombinaties aan het werk te zien. “Het is voor mij wel een beetje dubbel”, begint Peutz. “Ik heb het met heel veel plezier gedaan en dan is dit afscheid jammer, maar ik heb ook veel zin in de nieuwe uitdaging. Verder twijfel ik er ook niet aan dat mijn opvolger Imke Schellekens-Bartels het heel goed gaat doen. We zullen de komende tijd nog veel overleggen om alles zo goed mogelijk over te dragen. Net zoals ik ook veel met Alex van Silfhout zal samenwerken nu ik zijn bondscoach taken overneem. De competitie van vandaag was een mooie afsluiting. Het was weer een goed georganiseerde wedstrijd in een top accommodatie. De kopgroep was aan elkaar gewaagd en reed echt goed.”

Bron: KNHS

Reacties