Evi van Rooij: “Heel fijn kunnen rijden op CDI Exloo”

Evi van Rooij: “Heel fijn kunnen rijden op CDI Exloo”

Evi van Rooij - Don Tango B CDI Exloo 2021 © DigiShots

Evi van Rooij behaalde goede resultaten tijdens de eerste observatiewedstrijd tijdens CDI Exloo. Ze reed haar Don Tango B (v. Contango) naar de vierde plaats met 69,95% tijdens de eerste proef bij de Junioren. Zondag wist de amazone de ruin naar de eerste plaats te rijden met 73,873%.

Fijn gevoel

Van Rooij vertelt “Het was een super leuk concours en het was heel fijn om weer van huis te zijn. Ik kijk met een fijn gevoel terug op beide proeven van beide paarden.” Naast Don Tango B reed de amazone ook de merrie Edea (v. Johnson) bij de Junioren. Zaterdag reden ze 66,313% bijeen en zondag deden ze daar een schepje bovenop met 68,873%, “In de proeven van zaterdag zaten met beide paarden hele fijne stukken en we begonnen met dik 70%. Ik kreeg in beide proeven wat foutjes waardoor de scores wat zakte. Zondag kon ik er een tandje bij doen.”

Hogere werk

“Het was het internationale debuut van Edea en ze hebben zich beide heel goed gedragen en waren super lief. Ze is een heel fijn paard met een goed karakter en wilt graag voor je werken. Ze heeft heel veel aanleg voor het hogere werk. Edea springt de series en de pirouettes heel erg makkelijk. Deze proef is voor haar eigenlijk te saai. Ze blinkt uit in de piaffe en passage en ik heb veel zin om met haar door te trainen. Ik wil haar nog een paar keer bij de Young Riders starten en daarna doortrainen naar de U25,” vertelt ze.

Observaties

Ze vervolgt “Don Tango liep zondag een hele fijne proef met een heel goed drafstuk. We stonden in het begin op 77% maar er slopen nog een paar kleine rommeltjes in. Voor de verruimingen in draf en galop kregen we hele hoge punten. De vliegende wissels, schouderbinnenwaarts en de appuyementen werden beloond met 7,5’en en 8’en. Ik was echt super blij met hem. Over twee weken gaan we naar de observatie in Ermelo en dan begin juni rijden we de laatste observatie tijdens het NK Dressuur.”

Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties