Evi van Rooij en Don Tango B rijden naar derde A-kaderscore in...

Evi van Rooij en Don Tango B rijden naar derde A-kaderscore in Schijndel

0 1110
Evi van Rooij - Don Tango B Beoordelingsmoment Exloo 2020 © DigiShots

Pas sinds februari zijn Evi van Rooij en Don Tango B (v. Contango) een combinatie. Toch reed de combinatie nu drie wedstrijden op rij naar een A-kaderscore. Hiermee wordt de opgenomen in het A-kader Junioren.

Nek aan nek

De combinatie reed naar een hele knappe score van 72,37%. Daarmee wonnen ze de tweede en laatste EK-selectie. Shanna Baars en Fernando (v. Westpoint) volgden nipt op de tweede plek met een verschil van slechts 0,05%. Deze combinatie zette namelijk ook een hele knappe score van 72,32% neer. Op de derde plek volgden Sanne van der Pols en Excellentie (v. Don Schufro). In de Juniorenproef verzamelden zij 72,12%.

Mooie droom

Het kader en het Europees Kampioenschap bereiken was vorige maand nog een mooie droom van de amazone. Toen de meetmomenten begonnen en de amazone weer op wedstrijd kon vertelde ze: “Nu we weer van start kunnen wil ik voorlopig lekker veel Juniorenwedstrijden rijden. Het is ook mijn doel om met Don Tango in het kader te komen. Uiteindelijk zou het ook heel gaaf zijn om een EK te rijden, maar dat is voor nu nog wel ver weg”, zei ze toen.

Gave kans

Over de klik tussen haar en de donkerbruine ruin is Van Rooij erg te spreken. Sinds hun start in februari zijn ze erg naar elkaar toe gegroeid. Vorige maand vertelde de gedreven amazone: “Het is een mega gaaf paard en ik vind het een hele gave kans om zo’n paard als hem te mogen rijden. We hebben een goede klik en ik heb nu ook al een goede band met hem in die korte tijd. Ook in de training worden we steeds meer een combinatie. Ik krijg hem steeds beter door, dus dat gaat eigenlijk heel fijn.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: © DigiShots

Reacties