Maaike ten Hoor: “Ik reed gelijk op Jeopardy weg”

Maaike ten Hoor: “Ik reed gelijk op Jeopardy weg”

Kim Alting - Jeopardy Zeeland Dressuur Cup
Kim Alting - Jeopardy Zeeland Dressuur Cup 2019 © DigiShots

De 5-jarige Everdale-zoon Jeopardy komt onder het zadel van Maaike ten Hoor. Kim Alting reed de vosruin onder meer naar de halve finale van de Pavo Cup.

“Vanaf het moment dat ik erop zat, dacht ik: we hadden het vrachtwagentje wel mee kunnen nemen,” vertelt Ten Hoor. “Het is een ontzettend fijn paard om te rijden. Hij is natuurlijk heel netjes opgeleid en ik reed er direct op weg.”

Pavo Cup

Jeopardy werd gefokt door Roos de Pagter-Mes. Hij won onder Alting, stalamazone bij Dressuurstal Nijpjes, onder meer de voorselectie van de Pavo Cup in Vrouwenpolder. In de Zeeland Dressage Cup werd hij met 74,2 punten derde, met onder meer een 8 voor het overrijden.

“Dat wij niet altijd een combinatie zouden blijven, wist ik natuurlijk al want dat hoort erbij,” laat Kim Alting weten. “Maar een beter huisje hadden we niet kunnen bedenken en ik wens jullie al het geluk samen!”

Maaike ten Hoor is onder meer actief bij de Young Riders met Winder-Don (v. Don Primero). Ze gaf bij de verkoop van haar ‘professor’ Symfonie eerder dit jaar al aan dat ze wellicht weer op zoek zou gaan naar een tweede paard. “Een project ernaast is altijd leuk. Maar eerst wil ik kijken hoeveel tijd ik aan mijn opleidingen kwijt ben.”

Paard voor de toekomst

De amazone combineert het rijden met twee studies: geneeskunde en rechten. Met Winder-Don hoopt de amazone door te kunnen stromen naar het kader. “Ik moet even kijken hoe het allemaal loopt. Het is wel heel druk; alle tijd die ik niet op het paard zit, ben ik aan het voetballen of bezig met mijn studie. Maar ik heb uiteraard een grote liefde voor het paardrijden. Daar word ik blij van. Don is al wat ouder en ik moest afwegen of ik met hem verder ga rijden en trainen richting de U25 of dat ik investeer in een paard voor de toekomst.”

Geen druk

Ten Hoor kwam Jeopardy tegen op de Facebookpagina van Kim Alting, die ze nog kent uit haar pony-tijd. “Ik vond het meteen een leuk paard en hij is ook heel vriendelijk en lief. Ik moet er naast het dressuur-rijden ook lekker mee kunnen tuttelen en een buitenrit maken. Het moet echt mijn maatje worden. Het is een fantastisch paard. Hij blinkt uit in de stap, wat ik de belangrijkste gang vind. Hij is nog lekker jong en er zit geen druk achter.”

Top-3

Met de 16-jarige Winder-Don gokt de amazone in ieder geval nog op een jaar bij de Young Riders. “Elke proef die we dit jaar reden is hij in de top-3 geëindigd. Daar ben ik echt wel trots op en die lijn willen we volgend jaar doorzetten. Hij heeft aanleg voor de U25 want alle oefeningen zitten erop. Ik ben eigenlijk best ambitieus.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties