Eventingtopper Oliver Townend niet naar WEG voor Groot-Brittanië

Eventingtopper Oliver Townend niet naar WEG voor Groot-Brittanië

0 1355
Oliver Townend
Oliver Townend, hier met Ballagmor Class op het CHIO Aken 2017 (foto: DigiShots)

Een verrassing van formaat: eventingruiter Oliver Townend, het huidige nummer één van de wereld, gaat niet naar de Wereldruiterspelen.

Met drie paarden op longlist

Townend stond op de long list met drie paarden: Ballaghmor Class, Cooley Master Class and Cooley SRS. Maar de Britse ruitersportfederatie heeft dus beslist om Townend niet mee te nemen naar Tryon. Het Britse eventingteam bestaat uit Ros Canter, Tina Cook, Piggy French, Tom McEwen en Gemma Tattersall.

Teammanager Dicky Waygood zegt: ‘Het lag allemaal erg dicht bij elkaar! We gaan naar de Wereldruiterspelen met een sterk team. Ik kijk ernaar uit om met de geselecteerde atleten te werken, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op Tryon.

Prima resultaten

Waarom Townend niet meegaat naar Tryon, en of dat iets te maken heeft met de commotie die rond hem is ontstaan, is niet bekend.

 

 

Zijn resultaten zijn wel goed. Townend maakte met Cooley SRS deel uit van het Britse team dat goud won op het EK in Strzegom. Ze werden ook tweede in Badminton dit jaar. Met Ballaghmore Class finishte Townend als vijfde in Badminton en won hij een CIC3* in Burgham. Een week voor Badminton won Townend het Kentucky Three-Day Event met Cooley Master Class.

‘Enorm teleurgesteld’

Townend heeft intussen een verklaring gepubliceerd. ‘Ik ben uiteraard enorm teleurgesteld dat ik niet ben geselecteerd om Groot-Brittanië te vertegenwoordigen op de Wereldruiterspelen, als nummer één van de wereld. Ik heb alles gegeven, met uitstekende resultaten.’

‘Ik ben er dit keer niet bij, maar ik wil de geselecteerde ruiters het allerbeste toewensen. Ik zal voor hen supporteren terwijl ze proberen om de wereldtitel binnen te halen, na ons succes op het EK vorig jaar.’

Reacties