Eventingruiters gaan trainen in Maarsbergen

Eventingruiters gaan trainen in Maarsbergen

eventing algemeen
© DigiShots

Voor de eventingruiters komen er weer diverse nieuwe oefen mogelijkheden. Afgelopen weken waren er al diverse oefencrossen tot aan Z niveau. Op landgoed Maarsbergen kunnen de internationaal startende ruiters volgende week deelnemen aan een driedaagse training.

Internationaal

De driedaagse training is een initiatief van de organisatie achter de Maarsbergen Horse Trials, die vorig jaar op het prachtige landgoed gastheer was van het EK voor Junioren en Young Riders. Het enorme team vrijwilligers maakt een unieke training mogelijk.
Op voordracht van de verschillende bondscoaches mogen op internationaal niveau presterende ponyruiters, Junioren, Young Riders en Senioren nu komen trainen. De combinaties rijden op hun eigen niveau donderdag 18 juni een dressuurproef, vrijdag 19 juni een springparcours en zaterdag 20 juni een cross.

Verschillende niveaus

Er staat op een cross die is uitgezet door niemand minder dan Eric Winter, de man die ook verantwoordelijk is voor de beroemde wedstrijd van Badminton en vorig jaar de EK cross ontwierp. Uiteraard is ook de cross aangepast aan de verschillende niveaus.

Trainingsactiviteit

Marloes Polman, een van de drijvende krachten achter de organisatie, is blij dat Maarsbergen de ruiters deze mogelijkheid kan bieden: “Het is een hele onderneming, maar we doen het graag. We zijn aan strenge regels gebonden, maar omdat het een trainingsactiviteit is kunnen we dit zo organiseren. Er mogen maar een beperkt aantal combinaties starten en publiek kunnen we helaas niet toelaten. We hopen dat de Nederlandse ruiters op deze manier weer een beetje in wedstrijdvorm kunnen komen voor de rest van het jaar.”

Informatief

KNHS teammanager van de eventingruiters Ad Wagemakers is enthousiast. “Het is natuurlijk een super initiatief, we zijn heel blij dat de familie van der Goes dit mogelijk maakt. Het is een goede gelegenheid voor alle ruiters om op niveau een wedstrijdgerichte training te doen. Voor de bondscoaches is het bovendien ook zeer informatief, die kunnen zo goed zien wat de sterke kanten zijn, maar ook waar de verbeterpunten liggen.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties