‘Team Challenge moet saamhorigheid in eventingsport vergroten’

‘Team Challenge moet saamhorigheid in eventingsport vergroten’

EventingPRO Teamchallenge

EventingPRO organiseerde in 2018 voor de eerste keer de Team Challenge. Deze krijgt in het nieuwe outdoorseizoen een vervolg.

De Team Challenge is ontwikkeld om een individuele sport zoals eventing te verrijken met meer teamspirit en saamhorigheid, laat de organisatie weten.

Teamspirit

“Het succes van de editie in 2018 bewees dat saamhorigheid, teamspirit en gezelligheid iets is waar menig deelnemer toch wel behoefte aan bleek te hebben,” aldus EventingPRO.

Deelnemers aan de Team Challenge strijden in groepen van 4 of 5 ruiters en een teamcaptian met elkaar om de titel ‘Team Champions 2019’ in de wacht te slepen. EventingPRO maakt eventing op deze manier leuker, spannender, goedkoper en een teamsport.

30 wedstrijden

In het outdoor seizoen zijn er over 30 deelnemende eventingwedstrijden punten te behalen. Het team wat aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft, wint de titel.

“Werken in teamverband heeft op veel gebieden zijn voordelen. Zo leren deelnemers van elkaar, gaan deze sneller gezellig samen trainen en de kosten worden gedeeld. De challenge is voor iedereen. Een van de doelen is namelijk dat ook onervaren eventingruiters van hun meer ervaren teamgenoten kunnen leren.”

De bedoeling is dat ook grooms, ouders en paardeneigenaren sneller met elkaar in contact komen.

Paarden- en ponycompetitie

In 2019 kunnen zowel pony- als paardencombinaties uit de klassen B t/m Z, in teams van 4 of 5 personen meedoen. Nieuw ten opzichte van de voorgaande editie is een aparte paarden- en ponycompetitie, waarbij de score van de zes best gereden wedstrijden meetellen voor het eindresultaat.

De winnende teams mogen zichzelf Team Champions 2019 noemen en ontvangen een mooi prijzenpakket.

Bron: Eventingpro.com

Foto: Remco Veurink

Reacties