Eventingbondscoach Jan van Beek (42) overleden

Eventingbondscoach Jan van Beek (42) overleden

jan van beek

Eventingbondscoach van de Nederlandse Junioren en Young Riders Jan van Beek (42) is overleden. Zondag meldde de KNHS dat Van Beek in de vroege ochtend van vrijdag 6 juli was getroffen door een aneurysma in zijn hoofd. Sindsdien lag hij in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

In het Brabantse dorpje Rijsbergen had Jan van Beek samen met zijn vader Rien een pension-, training- en africhtingsstal.

Overstap eventing

Van Beek kende als kind een succesvolle periode bij de pony’s. Nadat hij de overstap naar de paarden had gemaakt, richtte hij zich hoofdzakelijk op de springsport totdat hij in 1997 doorbrak in de hogere klassen van de eventingsport.

Eind 2002 startte Van Beek voor de eerste keer in Boekelo. ‘Dat was echt een droom die uitkwam,’ meldt hij op de website van Stal Beekhoeve. ‘Toen ik op de dag van de cross uit de caravan stapte, vloog ik weer zo snel mogelijk terug naar binnen. Wat een hoop publiek, ik werd spontaan misselijk van de zenuwen!’

Bondscoach

Jan van Beek was sinds 2014 bondscoach eventing van de Nederlandse Junioren en Young Riders. Met het Young Riders team won hij vorig jaar zilver op het EK, de eerste teammedaille ooit in deze discipline voor Nederland.

Hij verscheen zelf eind vorige maand nog met verschillende paarden aan de start van de eventingwedstrijd in Maarsbergen.

Jan van Beek overleed zondag in de namiddag in het bijzijn van zijn familie.

Lieve mensen,Zojuist is Jan in het bijzijn van zijn familie op 42-jarige leeftijd om 17.30 uur overleden.Hij heeft…

Geplaatst door Jan Van Beek op Zondag 8 juli 2018

 

Reacties