Eventer Mark Todd neemt renpaard onder zijn hoede

Eventer Mark Todd neemt renpaard onder zijn hoede

Sir Mark Todd-McClaren

Eventingruiter Mark Todd heeft het renpaard Eminent in training gekregen. De bedoeling was dat Todd de hengst in vorm zou houden, maar nu is de 63-jarige ruiter van plan om er ook een aantal paardenraces mee te rijden.

De vijf jaar oude Eminent is eigendom van Peter Vela, die ook enkele eventingpaarden samen met Mark Todd bezit. Hij was ook de mede-eigenaar van Badminton-winnaar Land Vision, die vorig jaar overleed. Op zijn Pencarrow Stud in Nieuw Zeeland fokt Vela renpaarden.

Fit houden

Omdat Eminent een dip had in zijn race-loopbaan, zou hij ter dekking worden aangeboden. De bedoeling was dat Todd hem tot die tijd fit zou houden. “Toen belde de eigenaar met het plan om Eminent nog een aantal races in Australië te laten lopen,” vertelt Todd. “En hij had bedacht dat ik hem wel kon rijden.”

Daar moest de eventer even over nadenken. “Maar ik houd wel van een uitdaging. Dus ga ik hem twee keer starten in Sydney, op de Ranvet Stakes en de Longines Queen Elizabeth Stakes.”

Geweldige instelling

Eminent behaalde een aantal mooie resultaten in 2017, maar wist zich in 2018 geen enkele keer te plaatsen. “Hij heeft een geweldige instelling,” vindt Todd. “Ik heb wat galopwerk met hem gedaan en hij heeft al wat gesprongen. Hij zou een fijn eventingpaard zijn, maar ik denk niet dat zijn eigenaren dat voor hem in gedachten hebben.”

Tod nam in 2000 na de Olympische Spelen in Sydney afscheid van de eventingsport, maar keerde in 2008 weer terug in het wedstrijdcircuit. Hij nam vorig jaar deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon met  McClaren.

Bron: horseandhound.co.uk / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties