Eva Crombeen: “Valdéz weet op wedstrijd precies wat er van hem verwacht...

Eva Crombeen: “Valdéz weet op wedstrijd precies wat er van hem verwacht wordt”

Eva Crombeen

Voor Eva Crombeen was het Z een kinderdroom waarvan ze nooit verwacht had dat die uit zou komen. Pas toen ze Valdéz (v. Riverman) kocht, kreeg ze er meer vertrouwen in dat het wél ging lukken. Ondertussen is niet alleen het Z bereikt, maar is de combinatie hard op weg om ook de Subtop te gaan veroveren.

“Ik had hier voor een jong paard waar ik niet helemaal een klik mee had. Uiteindelijk hebben we nog wel wedstrijden gereden maar zijn we toch op zoek gegaan naar een nieuw paard. Zo zijn we terechtgekomen bij Valdéz”, vertelt ze over hoe ze de bruine ruin gekocht heeft. “Hij had al wedstrijdervaring dus hij heeft mij echt super veel geleerd, het is echt mijn professor”.

Droompaard

“Valdéz is heel rustig en kalm, een echte ruin”, vervolgt de amazone lachend. “Tijdens het rijden denkt hij heel erg met me mee, op wedstrijd kan je het gewoon aan hem overlaten want hij weet precies wat hij moet doen”. De combinatie start op dit moment Z1 onder leiding van Nicole Vaes, iets wat Crombeen nooit had verwacht. “Ik had überhaupt nooit durven dromen dat ik in het Z zou mogen starten, totdat ik hem kreeg, toen ging het opeens super snel. Valdéz is echt een droompaard en hij heeft me nog nooit in de steek gelaten. Dressuur rijden is ook echt zijn ding en hij merkt gelijk wanneer we op wedstrijd gaan, dan zet hij zijn beste beentje voor”.

Motivatie

Crombeen deed ook mee met de Hoefslag@Home-wintercompetitie, ze stuurde een video in in de klasse Zwaar. “Deze periode zonder wedstrijden hebben we iets minder motivatie dan normaal. Mijn instructrice vertelde over de online wedstrijd en het leek mij gelijk superleuk om ook mee te doen. Daarnaast bevat de proef van deze klasse precies de onderdelen waar ik de laatste tijd hard op aan het oefenen ben, dus het kwam ook nog eens super goed uit”.

De amazone trok gelijk een hele dag uit voor het opnemen van de proef. “Het was een echte wedstrijddag”, grinnikt ze. “Helemaal in tenue hadden we weer eens een wedstrijd, echt super leuk. De proef ging ook in één keer supergoed, zelfs de wissel ging voor de eerste keer super super, ondanks dat het nog best spannend was. Ik ben heel tevreden”.

Puntjes op de i

Ze vervolgt: “De feedback was echt heel fijn. Hier in Zeeuws-Vlaanderen zijn er iets minder wedstrijden dan in het Noorden van Nederland, dus ik was heel benieuwd wat een andere jury nou van ons als combinatie zou vinden. Over de tips was ik heel positief verrast, zo schreven ze dat ik sommige onderdelen iets scherper mag afwerken. De puntjes op de i zetten, zeg maar. Dan zou ik per onderdeel nog hogere cijfers kunnen halen”.

Subtop

Crombeen is zo tevreden over deze competitie dat ze ook mee gaat doen met de Hoefslag@Home Unlocked Challenge. “Ik ben helemaal enthousiast, dus daar doe ik ook leuk aan mee”. Over haar lange termijn-doelen vertelt ze: “Als hij gezond blijft wil ik gewoon iedere dag van hem blijven leren en heel stiekem droom ik nu echt wel van de Subtop. Dat zou ik wel heel erg graag willen bereiken”, sluit ze enthousiast af.

De Hoefslag@Home-wintercompetitie is afgelopen en de Hoefslag@Home Unlocked Competitie is van start gegaan. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties