Martin Fuchs: “Het leek erop dat ik weer tweede zou worden” *video*

Martin Fuchs: “Het leek erop dat ik weer tweede zou worden” *video*

Martin Fuchs - Clooney 51 FEI European Championships 2019 © DigiShots

Op de Wereldruiterspelen wonnen ze een zilveren medaille en in de Wereldbekerfinale werden ze tweede. Maar nu was het goud voor Martin Fuchs en zijn schimmel Clooney (v.Cornet Obolensky)! De Zwitserse ruiter ging met een bronzen positie de finale in, maar wist alsnog goud te veroveren.

Niet verwacht

Ben Maher had vooraf aan de finale de koppositie, Jos Verlooy volgde op de tweede plek. Verlooy maakte een fout in het eerste onderdeel, Maher kreeg een springfout in de middag. “Het leek er na de eerste omloop echt op dat ik weer tweede zou worden”, aldus Fuchs. “Ben heeft de laatste twee jaar fantastisch gereden. Ik had niet verwacht dat ik hem op dit kampioenschap zou kunnen verslaan of dat hij een fout zou maken. Ik ben heel blij dat ik hier heb gewonnen en niet weer de zilveren medaille mee naar huis neem!”

Mijn fout

De enige fout die Clooney maakte was de eerste dag in het jachtparcours. “Dat was mijn fout, ik nam veel risico en daardoor kwam Clooney in de problemen bij de laatste combinatie. Maar hij heeft het iedere dag fantastisch gedaan. Het is echt een van zijn beste kwaliteiten dat hij iedere ronde maar beter wordt. Vooraf aan de finale zei ik nog, als ik goed rijd dan laat hij me niet zitten.”

Bron: persbericht

Reacties